Tým Bagr vybral výhru na Gymnáziu Nad Štolou – i letos

02.11.2023 | Markéta Lindáková | Soutěžní kola

Je středa 2. 11. ráno a na Gymnáziu Nad Štolou v Praze se schází studenti okolních základních a středních škol. Začíná oblastní kolo soutěže pIšQworky.

Po počátečních komplikacích způsobených drobnými změnami ve startovním poli základních škol, kdy učebna připomínala spíš hru škatulata, hejbejte se, jsme pokračovali úvodní prezentací. Hráči se dozvěděli, jak bude celý den probíhat, a po rozlosování do skupin už nám v zahájení jednotlivých zápasů nestálo nic v cestě.

V kategorii základních škol jsme hráli ve dvou skupinách po čtyřech a pěti týmech. V křížcích – jak jsme tu první pojmenovali – se do vedení okamžitě postavil tým BAGR z Gymnázia Říčany. K výhře v prvním zápasu nad týmem idk z Gymnázia Voděradská postupně přidal i výhru nad Berušátky, Global Minded XO a Global Minded OX. Do play-off tak vcházel s čistým štítem z prvního místa. Ostatní se BAGRu nezalekli a o co nejlepší výsledky se svědomitě prali dál. Do další části turnaje tak těsně za sebou postoupila Berušátka, Global Minded OX a Global Minded XO. S týmem idk jsme se bohužel museli rozloučit.

Ve skupině koleček se soutěž vyvíjela podobně. Do čela tabulky se rychle vyšvihl FINEKR ze základní školy v Neveklově s dvěma výhrami a jednou remízou. V jednobodovém závěsu za ním skončil tým Glowackého následovaný KUBELÍKY a TA. O protihráčích ve čtvrtfinále bylo rozhodnuto, pokračovala společná fotka všech zúčastněných a zahájení netrpělivě vyhlíženého play-off.

V tom pomalu vykrystalizovali favoriti celého turnaje. V boji o třetí místo se utkaly týmy Global Minded OX a FINEKR, bronzová příčka nakonec připadla druhému jmenovanému. To Berušátka a BAGR už měly jednu z klíčových úloh splněnou před začátkem finále – postup do krajského kola. Ani přesto ale o titul vítěze nepřestávali bojovat dál. Ten si po napínavém souboji odvezl BAGR. Nám už tak jen zbývá čekat, zda jim to v dalším turnaji soutěže Berušátka vrátí, nebo zda zůstane dnešní vítěz svým rivalem z totožné školy neporažený.

1. místo BAGR (Gymnázium, Říčany) ve složení: Šimon Petrák, Karel Hojný, Tomáš Tichý
2. místo Berušátka (Gymnázium, Říčany) ve složení: Lukáš Kohoutek, Bořivoj Pospíšek, Veronika Dudová
3. místo FINEKR (Základní škola Jana Kubelíka, Neveklov) ve složení: Filip Brožek, Kristýna Nováková, Nela Vitvarová
Přejít na detail turnaje