Die Irrtümer zničil Paku

01.11.2023 | Štěpán Folprecht | Soutěžní kola

Na Novopackém Gymnáziu a SOŠ se  dne 1.11.2023 uskutečnilo okresní kole středních a základních škol. V kategorii středních škol velice jednoznačně vyhrál domácí tým die Irrtümer z a mezi základními školami tým ZŠBP I.

Na turnaji se utkalo 10 středoškolských a 11 základoškolských týmů o postup do krajského kola. Do play-off však mohlo postoupit pouze 8 týmu. Proto jsme se po prvním kole (skupinách) museli rozloučit se 2 SŠ a 3 ZŠ týmy. V kategorii středních škol bylo již od začátku vidět kdo je lídrem, protože tým die Irrtümer ani jednou neprohrál a jeho soupeři získali jen jednotky bodů. Obdobná situace byla vidět i u ZŠ, kde vedl tým ZŠPB I.

V následném play- off nás opustily 4 týmy a to ze SŠ Kouzelníci, Koďátka, Tým Mirek s Mirkem, a Poustevníci. Zbylé týmy postoupily do semifinále.

Zde se rozhodlo kdo bude mít už jasný postup a bude hrát o 1. nebo 2. místo a kdo si zahraje o to 3. Souboje to byly napínavé ale nakonec postoupily na souboj o první týmy die Irrtümer a Shober Shabes (ze SŠ) a ZŠBT I a Růžový panteři (ze ZŠ).

Ale nejzajímavější souboj v kategorii středních škol nás čekal ve finále a to ne o první místo, které celkem jednoznačně obhájil favoritní tým die Irrtümer, ale o to 3., kde až rozstřel mezi PiZzA rOhLíK zA 13kČ a Zelenáči rozhodl o 3. místě pro PiZzA rOhLíK zA 13kČ. U základních škol jsme také mohli vidět několik rozstřelů, které postupně vedli až k konečnému výsledku, výtěztví ZŠBP I, 2. místu pro Růžové pantery a 3. místo pro Jen jedny brejle.

Pořadí ZŠ:

1. místo ZŠBP I (Základní škola Bodláka a Pampelišky, o.p.s.)
2. místo Růžoví panteři (Základní škola Nová Paka, Komenského 555)
3. místo Jen jedny brejle (Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Nová Paka, Kumburská 740)

Pořadí SŠ:

1. místo die Irrtümer (Gymnázium a SOŠ pedagogická, Nová Paka) ve složení: Jiří Kovář, Jakub Soviar, Jakub Neuwirth, Radek Vojtíšek, Jindřich Horáček
2. místo Shober Shabes (Zem. akademie a Gymn. Hořice - SŠ a VOŠ, Hořice) ve složení: Jiří Němeček, Julie Kratochvílová, Tomáš Rybáček, Vojtech Zamouril, Jan Jindra
3. místo PiZzA rOhLíK zA 13kČ (Vyšší odborná škola a SPŠ, Jičín) ve složení: Ondřej Řehák, Vilém Pýcha, Jana Šimonová, Michal Holubec, Jan Balabán
Přejít na detail turnaje