Základky mají pIšQworky v kapse, nebo spíš v mysli?

01.11.2023 | Jakub Starý | Soutěžní kola

Ve středu 1. listopadu se už druhý den po sobě odehrál turnaj v pIšQworkách v Karlových Varech na Střední pedagogické škole. Vítězný pohár si z něj odvezli Střelci z 8.B ze Základní školy na ulici Konečná v Karlových Varech.

Turnaj základních škol byl ještě napínavější než turnaj středních škol z předchozího dne. Atomsféra byla čím dál víc hustější a vše bylo napínavé jako kšandy. Učitelé podporovali své žáky jak nejvíce mohli, některé týmy měly i menší poradu jak strategizovat a jak vyhrát. 

Houstnoucí atmosféra se vystupňovala v semifinále, které začalo turnajem dvou týmů ze ZŠ Truhlářské, Truhla 1 a Truhla 2. Druhou dvojici tvořily týmy ze ZŠ Toužim, Qworky, a Střelci z 8.D ze ZŠ Konečné. Zatajený dech a husina po celém těle. Týmy, které vypadly ze skupiny, stály hráčů ze svých škol a povzbuzovaly je. Ačkoliv všechny čtyři týmy už v tuto chvíly postoupily do krajského kola, bojovaly o vítězství až do posledního dechu. V boji o třetí místo nakonec zvítězil tým Truhla 2 nad Qworky. Titul vítěze si odvezl tým Střelci z 8.B, který ve finálovém souboji porazil Truhlu 1.

Všem postupujícím gratulujeme a uvidíme se na krajském turnaji!

1. místo Střelci z 8.B (Základní škola, Karlovy Vary) ve složení: Jsoef Staněk, Adam Karchňák, Matyáš Fuksa
2. místo TRUHLA 1 (Základní škola, Karlovy Vary) ve složení: Petr Smrčka, Tran Quang Hung, Jan Sedrovič
3. místo TRUHLA 2 (Základní škola, Karlovy Vary) ve složení: Pavlína Jarčevská, Lucie Lehnertová, Nela Hladíková
Přejít na detail turnaje