Dvořákovo gymnázium v Kralupech otřáslo silou křížků a koleček

31.10.2023 | Antonín Svoboda | Soutěžní kola

31. října 2023 se právě na Halloween celá učebna rozezněla čmáráním po čtverečkovaných papírech.

Hned po úvodní prezentaci se celkem 47 studentů ze základek i středních škol, rozdělených do 9 a 4 týmů posadili tváří v tvář svým soupeřům a křížky a kolečka se začaly sypat. Atmosféru nám navíc zpestřovaly Halloweenské kostýmy týmu Judrův harém.

Začátek nebyl vůbec snadný. Než se vše nastartovalo a všichni se zorientovali, jak budou jednotlivé zápasy probíhat, chvíli to trvalo. Ale s úžasnou pomocí kolegů z pořadatelské školy, Pavla a Kornela, šlo všechno hladce. Po několika kolech se v řadách soutěžících začaly rýsovat jasné obrysy potenciálních vítězů.

Ve třech skupinách se na prvních příčkách umístily týmy UwU, Tři bramboři a Kup kodein, ale nenechte se zmást, tímto pořadí ještě nebylo rozhodnuto, neboť vítězstvím ve skupinách se teprve určilo, jak proti sobě budou hrát týmy v play-offs. Bohužel ale nemohli postoupit všichni, kvůli čemuž jsme se rozloučili s týmem Mrtvé kytky.

Do krajského kola základek se nečekaně probojoval téměř ze spodku tabulky tým Banánci, který v posledním zápase nastoupil proti doposud neporaženému šampiónovi. Tím byl tým UwU, který ani v tomto zápase nezklamal a roznesl soupeře na kopytech svých propisek bez jediného zaškobrtnutí.

V kategorii středních škol to bylo podstatně napínavější, neboť zde se ve finále utkal Kup kodein a tým Snažili jsme se, kdy divák až do posledního momentu nevěděl, kdo vyhraje. Ale nakonec se titulu vítěze a postupu do krajského kola zmocnil tým Kup kodein.

Kromě vítězů se také dobře vedlo týmům Elita národa, Divoké okurky a Kočkomelou. Celou paletu pIšQworkářů nám pak dobarvily kontrastní týmy Modří, Bílí a Červení ze Základní školy Václava Havla v Kralupech nad Vltavou.

Moc děkujeme všem zúčastněným, a především pořadatelské škole, Dvořákově gymnáziu, které nám nabídlo skvělé zázemí, aktivní pomoc a vstřícnou komunikaci.

 

Pořadí kategorie středních škol:

  1. místo Kup kodein (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou, Dvořákovo náměstí 800) ve složení: Adam Winkelöfer, Daniel Milota, Filip Krejza, Tadeáš Klečk, Jan Seidl a Tobiáš Peške
  2. místo Snažili jsme se (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou, Dvořákovo náměstí 800) ve složení: Hoang Duc Ngo, František Juda, Tomáš Mašek, Petr Hájek, Daniel Roškot a Filip Šena
  3. místo Elita národa (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou, Dvořákovo náměstí 800) ve složení: Tomáš Bezděk, Jiří Janda, Filip Janda, František Kobza, Lukáš Velich a Jan Procházka

Vítězné příčky základních škol:

1. místo UwU (Gymnázium, Čelákovice) ve složení: Tomáš Sedmihradský, Matěj Koldovský, Quang Minh Nguyen
2. místo Banánci (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou) ve složení: Kristýna Maťková, Adéla Bauerová, Anna Kobzová
3. místo Tři bramboři (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou) ve složení: Jakub Štajer, Jiří Lev, Jaroslav Svoboda
Přejít na detail turnaje