Ve Žďáru všude samá remíza

31.10.2023 | Jan Ducháček | Soutěžní kola

15. ročník plšQworek byl zahájen i ve Žďáru nad Sázavou. Na Střední škole obchodní a služeb SČMSD se sešlo 13 týmů základních škol, které mezi sebou soupeřily o pět postupových míst do krajského turnaje.

13 soupeřících týmů s velmi zajímavými názvy, jako třeba Popeláři revenge, kteří byli účastníky loňského krajské kola. Dnes však bohužel z důvodu nemoci přijeli v jiné sestavě. Možná právě toto oslabení pomohlo Beetles, kterým se povedlo celý turnaj vyhrát, a tak dokázat, že budou minimálně stejně dobří, právě jako známá kapela, kterou svým názvem připomínají. 

Týmy byly rozlosovány do skupin a začalo se válčit. To však ale nikdo netušil, že to bude opravdový boj. Dokonce třikrát musel partii rozhodnout rozstřel kapitánů. Poprvé se tak událo, když ve skupině nebylo rozhodnuto o posledním postupujícím. To ale nebylo s remízami vše, další remíza přišla v semifinále, ale ta nejvíce zajímavá byla v zápase o 5. místo, kdy se hrálo právě o poslední místo v krajském turnaji. Zde dokonce rozhodl až druhý rozstřel a do krajského kola se tak podívá tým Tercie Bigy.

Turnaj byl plný emocí, ať těch smutných, tak i těch veselých. Škola doslova zářila novými zážitky a napjatou atmosférou. Nakonec se postupujícími týmy staly: Beetles, Nerdi, Popelří revenge, ŠMK a Tercie BIGY. Postupujícím týmům gratulujeme a přejeme hodně štěstí v kolech krajských.

1. místo Beetles (Biskupské gymnázium, Žďár nad Sázavou) ve složení: Adéla Troubilová, Zuzana Čechová, Eliška Nováková
2. místo Nerdi (Gymnázium Velké Meziříčí, Velké Meziříčí) ve složení: Tomáš Balga, Josef Trojan, Ladislav Vojtěch
3. místo Popeláři revenge (Základní škola a Mateřská škola, Zhoř) ve složení: Ondřej Kašík, Aleš Rosa, Rostislav Rozehnal
Přejít na detail turnaje