E-ligma ovládla Kutnou Horu. Účastnila se už počtvrté

31.10.2023 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Vzpomínáte si na svůj první piškvorkový turnaj? Je to nostalgie, že? My víme. V Kutné Hoře jsme totiž dnes zažili úplný vzpomínkový důl.

Na dnešní oblastní turnaj v Kutné Hoře zavítalo 13 týmů, které se popraly o postup do krajského turnaje. Vítězství si nakonec odnesli členové týmu E-ligma, z Gymnázia Jiřího z Poděbrad, z Poděbrad.

Turnaj provázelo neustálé vzpomínání, které přineslo nemalé množství příběhů a vzpomínek na turnaje jak v Kutné Hoře, tak na jiných místech České republiky. E-ligma totiž na turnaj v Kutné Hoře přijeli už počtvrté.

Kromě vzpomínání na staré dobré časy měly týmy spoustu nervů s rozstřelovacími duely. Těch se na celém turnaji odehrálo celkem šest, což je vysoký nadprůměr. Řada soutěžících byla řádně nervózní, jedná se přeci o postup do krajského turnaje!

Kuriozitou je strategie jednoho soutěžícího z pořadatelské školy – pomocí kalkulačky počítal skalární součiny a jiné matematické operace, díky kterým dokázal zjistit, v kolika tazích svého protivníka porazí.

1. místo E-ligma (Gymnázium Jiřího z Poděbrad, Poděbrady) ve složení: Adéla Mikulecká, Jakub Pánek, Miloš Lippert, Emma Knotnerová, Markéta Flesarová
2. místo Dostalos Popapulis (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Petra Kadlecová, Markéta Jiroudková, Tomáš Kratochvíl, Marie Rejzková, Svatopluk Boček
3. místo Umíme do pěti (VOŠ, SPŠ a JŠ s právem SJZ, Kutná Hora) ve složení: David Podnecký, Adam Hlína, Vojtěch Franc, Vít Novák, Tomáš Sova
Přejít na detail turnaje