Nerdi dostáli svému jménu a Drtiči podrtili soupeře

31.10.2023 | Štěpán Folprecht | Soutěžní kola

Na Trutnovské Střední průmyslové škole se v úterý 31. řijna uskutečnilo okresní turnaj středních škol pIšQworek. Jednoznačně zvítězil domácí tým Nerdi a spolu s ním postupuje do krajského kola tým Zdravotka z VOŠ, SZŠ, OA Trutnov.

Na turnaji se utkalo 8 středoškolských týmů o postup do krajského kola. Hrálo se na dvě skupiny po 4 týmech, přičemž do play-off postupovalo všech 8 týmů. To znamenalo, že v prvních hrách mohli být týmy klidné, protože nikdo nemohl vypadnout. Výsladky skupiny ale měly určit rozložení týmů v play-off a už od prvních duelů bylo cítit kdo vyhraje. Tým Nerdi totiž získal plný počet bodů!

Následné play-off se neslo již v trochu napínavější atmosféře a bylo proč. První týmy, které nás opustily, byly Dawníci, MMRKK, Samotáři a 5+1. Po tom, co jsme se s nimi rozloučili, se mohlo pokračovat na semifinále. Zde opět zazářil tým Nerdi, který vyhrál nad Drtiči 2.0 a tým Zdravotka, jenž se utkal s týmem Lesáci.

Tím se blížíme do finále, které podivuhodně nebylo zas tak napínavé v souboji Nerdi a Zdravotka, kde Nerdi dost jednoznačně obhájili první pozici. Mnohem napínavější byl souboj o 3. místo, který skončil remízou a tím pádem se museli utkat dva nejlepší z obou týmů v duelu jeden na jednoho. Nakonec po napínavém souboji, který sledovali skoro všichni, tým Drtiči 2.0 obhájil své jméno a umístil se na 3. místě.

Turnaj byl napínavý až dokonce a tak to má být. Na týmy ZDRAVOTKA a Nerdi se budeme těšit v krajském kole, zbytek bude muset trénovat na příští rok.

1. místo Nerdi (Střední průmyslová škola, Trutnov) ve složení: David Hůlek, Šimon Prokop, Jan Kluh, Lukáš Pišný, Lukáš Michera
2. místo ZDRAVOTKA (VOŠ zdrav., Střední zdrav. škola a OA, Trutnov) ve složení: Sabina Kábrtová, Vojtěch Gavenda, Magdaléna Nováková, Markéta Hrdinová, Patricie Cicvárková
3. místo Drtiči 2.0 (Krkonošské gymnázium a SOŠ, Vrchlabí) ve složení: Šimon Krása, Radek Jariček, Jakub Černý, Jiří Brzák, Erik Jindřišek
Přejít na detail turnaje