Souboj dlouholetých rivalů na BIGY v HK vyhrály PPSKA

07.11.2023 | Soňa Kleinerová | Soutěžní kola

V úterý 7.11. 2023 se na Biskupském Gymnáziu v Hradci Králové odehrál oblastní turnaj, kde se utkalo 9 týmů středních škol. Po nelítnostných a napínavých bojích výhra díky týmu PPSKA putuje na Gymnázium Boženy Němcové v Hradci Králové.

Po předání bločků od Papíren Brno a vysvětlení pravidel započal boj o postup do play off.  Z devíti týmů postupovalo do play off jen 8. Týmy byly rozděleny do dvou skupin (A, B) po čtyřech a pěti. Tudíž pro týmy Už nefetujem, Ženy, PPSKA a Soren bylo velké štěstí, že si vytáhly skupinu A - postupovaly 4 týmy ze 4. 

Týmy Co se našloStavaři, CuSO4.5H20, zKRAcHovaL a Zubařky už takové štěstí neměly. Musely se do play off probojovat. Co se našlo se rychle ztratilo, neboť to, jak se říká, projeli na plné čáře a nula je odeslala na úplný konec tabulky. 

Play off probíhalo v poklidném duchu. V první části zápasů hrál tým zKRAcHovaL do poslední minuty, což bylo opravdu napínavé. Do boje o první místo se prokřížkovali domácí hráči přímo z Biskupského Gymnázia a proti jejich dlouholetí rivalové  - PPSKA a o postup do krajského turnaje spolu soutěžily Zubařky a Stavaři. 

Nakonec se na třetím místě usadili Stavaři. Na první místo se nakonec prokroužkoval hradecký tým PPSKA a překřížkoval stříbrný tým zKRAcHovaL.

Položila jsem pár soutěžícím dotaz: Jak bys zhodnotil/a tento turnaj?

Upřímně jsem trošku bála. Vlastně docela dost. Je to můj první turnaj. Když jsem vešla do budovy, trošku jsem se zklidnila, protože jsem viděla šipečky vedoucí až do auly, kde se turnaj odehrává.”

Asi dobrý… Všechno krásně připravené. Ta tužtička mi udělala radost” 

Je to místo školy, takže pecka” 

Baví mě to, jsou to prostě piškvorky, ale na vaší úrovni než pod lavicí o hodině chemie”

Velké poděkování patří paní Kožíškové, která celou dobu zastupovala funkci SKček, které se nedostavily. Byla nenahraditelná. Děkujeme!

1. místo PPSKA (Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové) ve složení: Petr Podolský, Lukáš Poul, Daniel Klimt, Nela Marková, Lukáš Hronovský
2. místo Tým zKRAcHovaL (Biskupské gymnázium, círk. ZŠ, MŠ a ZUŠ, Hradec Králové) ve složení: Lada Zelbová, Jan Veselka, Richard Roušal, Anna Rubáčková, Jakub Moc
3. místo Stavaři (SPŠ stavební, Hradec Králové) ve složení: Jakub Landa, Jáchym Smudek, Ondřej Bravenec, Matěj Stejskal, Petr Voňka
Přejít na detail turnaje