Domácí Jaroška si pochutnala na obědě i soupeřích v Brně

07.11.2023 | Dalibor Štěpán | Soutěžní kola

Dnes 7.11. se konal spojený oblastní turnaj na Gymnáziu Brno, třída Kapitána Jaroše. V kategorii ZŠ si výhru odváží Antonka987 (ZŠ a MŠ Antonínská). Na středních školách dominovaly domácí týmy v čele s JAROŠKA 4.

Přípravy proběhly hladce a v 9:00 jsme začínali úvodní prezentací. Skupinové turnaje skončily kolem 12:00 a začal pravý boj. Díky tomu, že i v ZŠ, kde bylo 11 týmů, tak i v SŠ, v úctyhodném počtu 9 týmů, byl lichý počet týmů, turnaj se nám trochu protáhl. Nicméně, play-off bylo velmi rychlé, v 13:30 už jsme vyhlašovali.

Turnaj si účastníci užili, obzvláště ti na mateřské půdě. Studenti z Jarošky si dokonce zvládli zajít na oběd, to jim však nezabránilo obsadit ne jedno, ne dvě, ale tří první místa. Týmy se JAROŠKA 4 a JAROŠKA 2 si čestně probojovaly postup do krajského turnaje i přes konkurenci týmů JAROŠKA 1 a Křenkáči.

U základních škol vyšel najevo bojový duch některých dětí, a to málem i v pokusu o sabotáž. Přes všechny takové překážky si postup odnesl tým Jarošáci spolu s výherním týmem Antonka987.

Největší radost měli samozřejmě milé paní učitelky, které po celou dobu turnaje vášnivě podporovaly nejen své týmy.

Finální souboj byl velice namáhavý, nejen pro postupující týmy, ale už i pro nás, tekl pot i slzy. Všichni, kdo nepostoupili, vzali prohru s úctou a někteří i slíbili, že v příštích letech se zúčastní a vyhrají.

1. místo Antonka 987 (Základní škola a mateřská škola, Brno) ve složení: Paolo Passini, Jakub Jan Černý, Teodor Široký
2. místo Jarošáci (Gymnázium, Brno) ve složení: Petr Vokřínek, Michal Tollar, Arne Štoudek
3. místo 2x+y (Gymnázium Brno-Řečkovice, Brno) ve složení: Petr Matějka, Běta Kubátová, Julie Skoupá
Přejít na detail turnaje