Upečené vítězství ve Středočeském kraji

02.12.2022 | Martin Bruna | Soutěžní kola

V poslední pátek krajských turnajů zbývají už jen dva turnaje a oba v Praze; jeden pro Prahu a tento turnaj pro Středočeský kraj. I když se může zdát, že jedna škola Středočeské kraje je dlouhodobě v pIšQworkách jasným favoritem, tak páteční turnaj ukázal, že tak to vždy být nemusí.

Na turnaj postoupilo celkem 16 týmů ze sedmi turnajů a celkem z 13 škol. Historicky tento turnaj ovládal tým Haklarmy/Haklovy alarmy/Alarmovy Hakly, později RIP STĚPAN v barvách Gymázia Joachuma Barrandav Berouně, kteří se pravidelně umisťovali na předních příčkách Grandfinále. Letos do krajského kola postoupily dokonce dva týmy ze jmenovaného gymnázia, favorit byl tedy před turnajem jasný.

Zvrat ale přišel hned v začátku, kdy ani jeden z týmů na turnaj nedorazil, a tak turnaj probíhal jen v 14 hrajících týmech. A ze Středočeského kraje měla konečně možnost postoupit jiná škola. V prvním kole žádný z týmu nijak extra nezazářil, teprve až v druhém kole se objevila mezi předními zápasy výrazná výhra (19:1) pro tým KAČKA, tentýž tým v třetím kole opět zvítězil, ač s ne tak přesvědčivým skóre (14:6). Po třetím kole už s plným počtem bodů byl jen jeden další tým, tým Pekaři.

Čtvrté kolo nám přineslo zápas mezi zmíněnými týmy KAČKA a Pekaři, který nakonec dopadl jasnou výhrou (16:4), pro Pekaře. A rázem bylo o aktuálním prvním místě naprosto jasno, tým KAČKA spadl na pozici druhou a se stejnými body v těsném závěsu za nimi jsou týmy Škrtnem si a Barracudovi hoši. Tým Škrtnem si potkal Pekaře už v třetím kole, kde prohráli relativně těsně (7:13).

V následujícím pátém kole se po drtivé porážce tým KAČKA nedokázal vzchopit a prohrává (9:11) proti týmu Top Gs, ostatní výše postavéné týmy všechny svoje zápasy vyhrávají včetně týmu Barracudovi hoši, který poráží tým Kroužkovci s obrovským přehledem (18:2) a získává tím dostatečné skóre, aby měl šanci se dotáhnout na první místo.

V posledním kole se konečně potkávají tým Pekaři s týmem Barracudovi hoši, i když má tým Pekaři o dva body více, tak prohrou se dostanou na stejný bodový zisk a skóre týmu Barracudovi hoši je mnohem lepší. Máme tady tedy v posledním kole zápas o první místo. Pekaři, kteří začali turnaj zvolna a v průběhu se postupně zlepšovali nenechávají nic náhodě a poráží své oponenty jasnou výhrou (18:2) a získávají tak za svou školu poprvé první místo a jediné postupové místo do Grandfinále v Brně.

1. místo Pekaři (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Vojtěch Šedivý, Lukáš Hepnar, Jiří Pinkas, Michal Kuba, Daniel Wolf
2. místo Škrtnem si (Gymnázium a SOŠ ekonomická, Sedlčany) ve složení: Luboš Vlásek, Vojtěch Černý, Jindřich Havránek, Tan Nguyen Nguyen, Matyáš Bartoš
3. místo Barracudovi hoši (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou) ve složení: Tadeáš Klečka, Adam Winkelhöfer, Jan Seidl, Daniel Milota, Filip Krejza
Přejít na detail turnaje