Když ani ta poslední sekunda nestačí

30.11.2022 | Daniela Indráková | Soutěžní kola

V poslední den tohoto měsíce se na půdě Střední školy logistiky a chemie uskutečnil poslední piškvorkový krajský turnaj v Olomouckém kraji. Dohromady se sešlo 20 týmů a hrálo se 7 kol. Celému dni nakonec dominoval tým Moraváci.

Prezentace začala bez sebemenšího problému. I když se 3 týmy malinko opozdily a jeden soutěžící se ve spletité hromadné dopravě Olomouce ztratil, nebyl skluz příliš veliký. Týmy se objevily a soutěžící se našel, takže se mohlo začít soupeřit.

Mezi počtem týmů a časem zápasů asi panovala přímá úměra – některé partie se totiž hrály opravdu dlouho. Během přestávek nastalo pár problémů. Od těch méně závažných, které se daly vyřešit svačinou, po trochu větší. Kvůli špatným spojům jsme se proto museli s jedním týmem rozloučit. Den ubíhal a začaly se dohrávat poslední kola. Všichni chtěli dokázat, že mají na výhru a že si domů ten pohár fakt odnesou.

Poslední z posledních partií byla ale nejzajímavější. Šlo v ní totiž úplně o vše; o první místo i o místo na Grandfinále. Hrálo se opravdu do poslední sekundy. Ta nakonec i rozhodla – hra dvojičky skončila remízou. Ale i to stačilo k určení konečného pořadí.

Všem zúčastněným týmům moc gratulujeme. Už jenom to, že jste se na krajský turnaj dostaly, znamená, že jste ti z nejlepších. A vítězným týmům, se kterými se na začátku prosince uvidíme v Brně, přejeme hodně štěstí.

 

1. místo Moraváci (Moravská střední škola s.r.o, Olomouc) ve složení: Patrik Valenta, Josef Špičák, Aleš Svoboda, Adam Mazurák, Viktorie Všetulová
2. místo Křížky Apokalypsy: Redemption (Gymnázium, Olomouc) ve složení: Maxim Hrabčík, Šimon Horenský, Stanislav Müller, Michal Baník, Šimon Rousek
3. místo Saláte22 (Gymnázium Jakuba Škody, Přerov) ve složení: Jan Botor, Matyáš Hlaváč, Elena Laitochová, Vojtěch Zámorský, Petr Šimíček