Vyrovnaný a napínavý piškvorkový souboj o krajského mistra

28.11.2022 | Ondřej Zábran | Soutěžní kola

V pondělí 28. 11. 2022 se na Mikulášském gymnáziu již tradičně konal turnaj v piškvorkách, konkrétně finále krajského turnaje v Plzeňském kraji základních škol. Tentokrát dorazilo čtrnáct týmů, těch nejlepších z oblastního turnaje, aby pokračovaly v nekonečném souboji mezi křížky a kolečky. Boj byl díky novému hernímu systému velmi vyrovnaný. Jak tedy dopadl?

Na úvod jsme si v krátké, ale výstižné prezentaci představili partnery a připomněli pravidla turnaje. Každý účastník také dostal balíček dárků. Samotná utkání poté probíhala hladce, hráči byli soustředění a dodržovali fair play. Dnes se hrálo novým, speciálním typem rozlosování, takzvaným Švýcarem. Jde o praxi hojně využívanou v šachových turnajích, kdy počítač proti sobě vybere týmy s podobnými schopnostmi. Tím je utkání nejférovější. Duely byly díky tomuto systému až do poslední chvíle velmi vyrovnané. Nakonec ale vyhrál tým Hustokrutopřísňáci z Gymnázia a SOŠ Rokycany, v krátkém závěsu za ním se na druhém místě umístila kdyňská Masarykova ZŠ s týmem Kdyně ox1 a třetí místo poté obsadil tým Tři Kozi ze ZŠ Karla Vokáče ve Strašicích. Celý den jsme zakončili již po třech hodinách, jelikož nebyl žádný problém. Diplomy na závěr předal ředitel Gymnázia, Plzeň, Mikulášské nám. 23.

Děkujeme všem týmům za účast, odehrály jste skvělé, napínavé a férové duely. A pokud jste nepostoupily, nezoufejte, už jenom vaše umístění v kraji je veliký úspěch. Všem výhercům gratulujeme a týmům Hustokrutopřísňáci i Kdyně ox1 přejeme hodně štěstí na Grandfinále v Brně.

1. místo Hustokrutopřísňáci (Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany) ve složení: Hung Quoc Tran, Adam Huňáček, Martin Celunda
2. místo Kdyně ox1 (Masarykova základní škola, Kdyně) ve složení: Pavel Karas, Vojtěch Kohout, Liliana Mamicová
3. místo Tři kozi (Základní škola Karla Vokáče, Strašice) ve složení: Barbora Stryalová, Barbora Valečková, Nela Pištová
Přejít na detail turnaje