Adrenalin 1 všem napumpoval krev v žilách na ústeckém turnaji

28.11.2022 | Margareta Verdyck | Soutěžní kola

Dne 28. 11. 2022 se na mírném kopečku v Ústí nad Labem v Rodinném centru Slunečník sešlo dvacet dva nejlepších týmů základních škol z celého Ústeckého kraje. Letos poprvé se konečně žáci ze základních škol utkali jako samostatná kategorie.

Už od začátku bylo jasné, že tým Adrenalin 1 má hodně dobře našlápnuto na výhru. Sami to moc dobře věděli. I tak si neustále kontrolovali své skóre, které si udrželi na prvním místě po celou dobu švýcarského systému. Avšak nebyli jediní mezi nejlepšími. Sami vychvalovaly některé týmy.

Ale do Grandfinále se mohly probojovat pouze dva týmy. O druhé místo byl docela těžký boj, neboť stejně jako Adrenalin 1 se týmy Čtverečkové a Horníci Chomutov už od prvních zápasů pohybovaly na nejvyšších příčkách. A jak že vypadal souboj mezi nimi? Byla to remíza.

Nebyly to však jediné týmy, které s nadšením koukaly na výherní pohár. Bylo to snad IQ v prášku, které zajistilo ostatním týmům z TOP10 tak podobné skóre? Nebo si snad hráči připravovali své strategie, když čekali na pomalejší duely?

V pátém kole začalo sálem proudit napětí a ticho, které v šestém a sedmém jedině stoupalo. 

Poslední zápas základních škol v Ústí nad Labem proti sobě soupěřili Březenecká a Hrubá mouka, kteří se ještě chvíli ohlíželi remízou v duelu.

Nakonec po tvrdém a náročném boji se do Grandfinále podívá jasně dominující tým Adrenalin 1 ze Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky v Teplicích a k němu se přidají Hornící Chomutov (ZŠ Chomutov), bohužel o fous postup unikl domácím Čtverečkům. I tak všem soutěžícím gratulujeme, děkujeme Rodinném centru Slunečník a těšíme se na všechny příští rok. :)

1. místo Adrenalin 1 (ZŠ s rozš. vyučov. inf. a výp. techniky, Teplice) ve složení: Salah Shadi, Karim Lerari, Ghazal Refaei
2. místo Horníci Chomutov (Základní škola, Chomutov) ve složení: Lukáš Geist, Robin Titlbach, Tadeáš Adam
3. místo Čtverečkové (Gymnázium, Ústí nad Labem) ve složení: Kristýna Taussigová, Vojtěch Suchý, Kryštof Jeník
Přejít na detail turnaje