Vsetínské týmy ukázaly všem, jak se hrají pIšQworky!

25.11.2022 | Jan Krátký | Soutěžní kola

Kdybyste nám dopředu řekli, jak Krajský turnaj středních škol, pořádaný ve Zlíně na Střední průmyslové škole polytechnické v pátek 25. 11. 2022 skončí, nikdo z nás, organizátorů, by vám nejspíš nevěřil!

Už samotný začátek turnaje patřil mezi ty neobvyklé, Krajský koordinátor Honza se bohužel kvůli zklamání budíku zpozdil, a tak bylo potřeba nasadit trochu improvizace. Tímto bychom chtěli velmi poděkovat nápomocným paním učitelkám z místní školy, bez kterých bychom turnaj nezvládli!

Dohromady se ve Zlíně sešlo 12 týmů z toho 4 ze Vsetína, 2 z Uherského Hradiště a další například z Kroměříže, Holešova či Valašských Klobouků.

Na značky! Linery do ruky! START!

Najednou se v tu samou chvíli 60 studentů ponořilo do svých hlubokých myšlenek, kde měli někteří připravené promyšlené taktiky a jiní zase sílu improvizace. Ať už tomu bylo jakkoliv, finální výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat! Po pátém kole usilového soupeření v švýcarském systému, jsme znali vítěze, na kterého čekaly různé hodnotné ceny od našich partnerům, jimž bychom chtěli velmi poděkovat!

Při vyhlašování vítězů byly snad všechny týmy stejně na špičkách, ale ty ze Vsetína určitě o něco více! Protože to byly právě ony, kdo si odvezl první, druhé i třetí místo! Jak se ale jmenovaly? No to byl oříšek snad pro všechny! MGSZŠVOŠZV vyhrál místo první, MGSZŠVOŠZV Q obsadil druhou příčku a třetí připadla týmu MGSZŠVOŠZV M.

Všem zúčastněným soutěžícím velmi děkujeme za účast a doufáme, že jste se dnešní turnaj užili, tak jako my! A týmu MGSZŠVOŠZV přejeme hodně štěstí na Grandfinále!



1. místo MGSZŠVOŠZV (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: David Halmazňa, Jakub Schön, Jakub Zálešák, Jáchym Pospíchal, Tomáš Svoboda
2. místo MGSZŠVOŠZV Q (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: Martin Dvořák, Martin Nerodil, Tobiáš Václavek, Julián Kaňát, Eliška Naňáková
3. místo MGSZŠVOŠZV M (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: Jiří Pniok, Daniela Husová, Andriy Kuchmak, Petr Kunhart, Roman Kuchmak
Přejít na detail turnaje