Pražské základky si to mezi sebou rozdaly.

24.11.2022 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Na pražském Arcibiskupském gymnáziu na Náměstí Míru se dneska utkalo 12 týmů o postup na Grandfinále do Brna. Nejobčejnější turnaj z nejobyčejnějších.

Od rána se všechny týmy zuby nehty snažily vyhrávat a porážet své protihráče. Všichny byly natolik šikovní, že čas na jeden duel byl pro ně nedostačující a vznikalo dost remíz. Spolu s tím byly všechny týmy velice šikovné, a tak se celkové pořadí neustále měnilo a měnilo.

Největší nervozita nastala nad posledním duelem, který rozhodoval nejen o postupu do Grandfinále, ale také o pohár Krajského turnaje.

Krásné 3. místo si odváží tým !Zívrovi roboti! ze Soukromého gymnázia Arcus Praha 9. Postup na Grandfinále a stříbrnou příčku získal tým Mensa G. Největší pohár, cenné vítězství i postup do Grandfinále si zajistil tým GYMLIT 4G z Gymnázia Litoměřická.

Děkujeme všem soutěžícím za napínavé avšak férové souboje a pořadatelské škole za krásné prostory, gratulujeme postupujícím týmům na Grandfinále.

1. místo GYMLIT 4.G (Gymnázium, Praha 9) ve složení: Karel Valeš, Štěpán Pastrňák, Ondřej Grmela
2. místo Mensa G (Mensa gymnázium, o.p.s., Praha 6) ve složení: Filip Hrubý, David Briet, Oskar Józsa
3. místo !Zívrovy roboťy! (Soukromé gymnázium ARCUS s.r.o., Praha 9) ve složení: Daniel Pohanka, Patrik Bystrický, Ondřej Martínek
Přejít na detail turnaje