Z kraje přifrčí do Brna dva týmy šťastné číslo 42 a Kaiserland

24.11.2022 | Karolína Kroupová | Soutěžní kola

Dne 24. 11. se na Biskupském gamnáziu konalo krajské kolo středních škol. Soupeřilo mezi sebou 16 týmů. I když ráno působilo sychravě, atmosféra v učebnách byla ve velmi pozitivním duchu.

Soutěžící na začátku podepsali soupisku, poslechli si prezentaci a první kolo mohlo začít. Biskupské gymnázium nám poskytlo dvě učebny, které jsme náležitě naplnili. Středoškoláci měli z oblastního turnaje pravidla v malíku, takže chápali vše na jedničku. Sice se nám týmy přesunovaly sem a tam do učeben podle toho, s jakým soupeřem hrají, ale trochu pohybu člověku neuškodí. Hráli jsme švýcarským systémem, který má dlouholetou tradici u šachistů. Spočívá v tom, že jsou proti sobě nasazené podobně silné týmy z oblastních kol. Byl to skvělý den, všichni odcházeli nadšení.

Ačkoliv byly síly týmů vyrovnané, do Grnadfinále se mohly probojovat jen dva. Nakonec se to podařilo týmům 42 a Kaiserland.

Soutěžící dostali IQ, poukazy do TEPfactoru atd. Děkujeme Fun Space za dárkové poukazy pro první tři místa a únikovou hru pro vítězný tým. Mimo jiné patří dík Jihočeskému muzeu za poskytnutí volných vstupenek na nejrůznější expozice. Poděkování míří i k paní učitelce Marii Brázdové, Terezce, Alence, Lence, Filipovi, Anežce a Honzovi za skvělou spolupráci při turnaji.

1. místo 42 (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Tomáš Dokulil, Václav Bauer, Kuba Skalka, Jáchym Bauer
2. místo Kaiserland (Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice) ve složení: Ondřej Kočka, Matouš Pavlovský Fiala, Jakub Weiter, Roman Němec, Matyáš Hosnedl
3. místo Semenářské obchodní družstvo Pivkovice (Česko-anglické gymnázium s.r.o., České Budějovice) ve složení: Štěpán Drda, Alexander Marn, Theodor Kutý, Hugo Tůma, Eliáš Píbal
Přejít na detail turnaje