Lost ice těsně porazil Bobry v Olomouci!

23.11.2022 | Daniela Indráková | Soutěžní kola

Dne 23. 11. 2022 se na Střední škole logistiky a chemie v Olomouci odehrál první ze dvou Krajských turnajů Olomouckého kraje. Všech 16 týmů se dostavilo do prostor školy včas, a tak mohl turnaj poklidně začít. Nakonec mu triumfoval tým Lost ice.

Týmy přijely ze základní škol či gymnázií, a jakmile přišly do budovy, nemohly se začátku dočkat. Po představení partnerů, vysvětlení švýcarského systému a vysvětlení SWAPu 2 se konečně vrhly do boje skřížit linery. Turnaj byl skutečně dlouhý – někteří jedinci byli odhodlaní využít každé dané sekundy a vítezství se jen tak nevzdat.

Jak švýcarský systém týmy třídil a stejně silní jedinci hráli spolu, délka turnajů se jen prodlužovala. Týmy neustále měnily pořadí, šplhaly nahoru a padaly dolů, a to i když remízovaly. Tak ještě že měly na posilnění mozku ty svačiny. Švýcarský systém je přeci jenom trochu složitější.

Poslední dvě kola byly skutečně napjaté. Týmy o stupínek vítězů skutečně tvrdě bojovaly a učebnami se neslo napětí. Konečné turnaje ale přeci jen skončily, a daly nám tak první tři místa. Bronzovou příčku a první nepostupujícím týmem se stal tým Svatoušci 1 ze ZŠ a MŠ Olomouc, stříbro a postup si odváží do Přerova Bobři a vítězem se stal tým Lost ice ze ZŠ Loštice.

Všem zúčastněným týmům moc gratulujeme, už jen to, že jste se dostaly do Krajského turnaje je obrovský úspěch. A se dvěma nejlepšími týmy se uvidíme v prosinci na brněnském Grandfinále :).  

1. místo Lost ice (Základní škola, Loštice) ve složení: Marie Konečná, Jiří Vlček, Dominik Tichý
2. místo Bobři (Gymnázium Jakuba Škody, Přerov) ve složení: Matěj Harašta, Stella Hrušková, Volodymyr Vasyliuk
3. místo Svatoušci 1 (Základní škola a Mateřská škola, Olomouc) ve složení: Vojtěch Malaska, Šimon Uherek, Antonín Jurásek
Přejít na detail turnaje