Úprkovy křížky statečně neuprchly v Hradci Králové

23.11.2022 | Karolína Kočí | Soutěžní kola

Dne 23.11. se na Biskupské gymnáziu sjelo z celého Královéhradeckého kraje 16 nejlepších týmů v kategorii základních škol v pIšQworkách. Které z nich postoupily na Grandfinále do Brna a které z nich se propadnou do propadliště pIšQworkových dějin?

Průběh celé akce byl vcelku plynulý. Ve vzduchu panovala bojová nálada, ovšem se směsí sportovního ducha a všudypřítomné intelektuální strategické hry pro getlemany a ušlechtilé dámy. Důkazem toho bylo nadšení z téměř čtyřiceti minutového duelu mezi nejlepšími týmy Úprkovy křížky a Křížky a kolečka. Nadšení, které by se dalo popsat pouze slovy, jako: ,, Ano, remíza!“ . Toto nadšení, po jeho hlasitém prohlášení, vlilo krev do všech ostatních v místnosti.

I když se všechny týmy umístily na prvních místech na oblastních turnajích, na krajském turnaji se na předních příčkách předháněly a nejvíce vynikaly 3 z nich. Tento souboj tří ale nakonec nedopadnul pro tým smrt chtící pařez z pořadatelské školy, který skončil na 3. místě. Toto zklamání ale neplatí pro týmy Úprkovy křížky ze ZŠ a MŠ Hradec Králové a Křížky a kolečka z Gymnázia v Dobrušce, kterým se podařilo probojovat až na Grandfinále. A my jim tam půjdeme držet palce, všechny čtyři.

1. místo Úprkovy křížky (Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové) ve složení: Adam Potoček, Josef Příkazský, Martin Bis
2. místo Křížky a kolečka (Gymnázium, Dobruška) ve složení: Miriam Barešová, Magdaléna Čtvrtečková, Klement Bareš
3. místo smrt chtící pařez (Biskupské gymnázium, círk. ZŠ, MŠ a ZUŠ, Hradec Králové) ve složení: Lukáš Zelba, Adam Bělobrádek, Pavel Řezáč
Přejít na detail turnaje