Po Havířově taky Ostrava. Pokličkové z Mostů znovu dominovali

22.11.2022 | Viktorie Mýlková | Soutěžní kola

22.11.2022 na Gymnáziu Hello v Ostravě soutěžilo nejlepších 24 týmů ze základních škol z Moravskoslezského kraje o postup na Grandfinále pIšQworek. Turnaj ovládli Pokličkové ze ZŠ v Mostech u Jablunkova a spolu s nimi postoupila ještě 2 další družstva.

Některé týmy byly překvapeny, že budeme hrát švýcarským způsobem. Po důkladném uvítání a vysvětlení švýcara jsme začali. 

 

Po prvním kole některé týmy pochybovaly jak si dnes povedou. Když si dali IQ v prášku ozývalo se: „Hned se nám lépe hraje!” od hracích stolů.

 

Týmům se vedlo moc dobře a ty nejlepší musely trénovat opravdu poctivě. Na první místo se probojoval tým Pokličkové. Druhé skončily Klobásy nad párkama, dostali od nás krásné sešity, kde mohou trénovat své tahy na Grandfinále. Bronz a tedy poslední postupovou příčku získali Růžový PORGorožci. 

 

Soutěžící čeká již za necelé tři týdny vysněné Grandfinále v Brně na FSS Masarykovy univerzity a my jim budeme držet palce! 

 

1. místo Pokličkové (Základní škola a mateřská škola, Mosty u Jablunkova) ve složení: Jakub Lýsek, Vojtěch Hawliczek, Šimon Mucha
2. místo Klobásy nad párkama (Gymnázium a SOŠ, Rýmařov) ve složení: Jan Vinohradník, Milan Hamšík, Šimon Kroutil
3. místo Růžoví PORGorožci (PORG - gymnázium a ZŠ, Ostrava) ve složení: Dervan Tryščuk, Štěpán Kovalčuk, Lukáš Novák
Přejít na detail turnaje