Bingo klauni z libereckého krajského turnaje se podívají do Brna

22.11.2022 | Matěj Strnad | Soutěžní kola

Bylo zamrzlé úterní ráno 22. listopadu, když na Gymnáziu FX Šaldy započal poslední turnaj letošních pIšQworek v Libereckém kraji - krajský turnaj středních škol. Sešlo se zde 10 nejlepších týmů z kraje. Avšak narozdíl od kol oblastních se zde hrálo švýcarským systémem. Jak se ho týmům podařilo přemoci?

Turnaj jsme započali tradičně úvodní prezentací - hráčům byly připomenuta základní fakta a vysvětleny změny. A kvůli tomu, že jsme hráli se šachovými hodinami, probrali jsme i jejich fungování. I když to tak z počátku nevypadalo, tak to všichni nakonec perfektně pochopili. Po prezentaci se týmy rozesadily na první kolo. 

Síla týmů byla vyvážená a do posledního kola jsme si nedovolili odhadovat finální pořadí. První kolo bylo vyrovné až tak, že týmy Punainen kala a Zhulil bych se jako bludný BALVAN skončily remízou. V dalších kolech se obdobná situace párkrát opakovala, například naposledy ve čtvrtém kole opět u jabloneckého týmu Zhulil bych se jako bludný BALVAN proti týmu liberecké průmyslové školy PRESTIŽNÍ BOJIŠTĚ.

V posledním, pátém kole, si obhájil první (a jediné postupové) místo tým Bingo klauni, opět z liberecké průmyslové školy, ve hře proti týmu Punainen kala z pořadatelské školy, který nakonec skončil na pátém místě. Tým C10H15N ze semilského gymnázia si své druhé místo potvrdil hrou proti týmu Piškvíci, který nakonec skončil na místě posledním.

Na grandfinále, které se koná 9.12. na Masarykově univerzitě v Brně,  tedy postoupil pouze tým Bingo klauni. Přejeme mu mnoho štěstí, a všem týmům děkujeme za účast.

1. místo Bingo klauni (SPŠ strojní a elektrotechnická a VOŠ, Liberec) ve složení: Patrik Danilevič, Martin Lacina, Daniel Šimek, Jan Macháček, Michal Mlejnek
2. místo C10H15N (Gymn.I.Olbrachta, příspěvková organizace, Semily) ve složení: Ondřej Krause, Karel Otakar Bartoň, Anna Marie Valentová, Klára Housová, Olesya Kopych
3. místo PRESTIŽNÍ BOJIŠTĚ (SPŠ strojní a elektrotechnická a VOŠ, Liberec) ve složení: Tomáš Viták, David Holas, Karolína Válková, Jan Hladík, Filip Flajšinger
Přejít na detail turnaje