Hon za poháry (ale pomalu Snejksi!)

21.11.2022 | Zdeněk Tejkl | Soutěžní kola

V pondělí 21.11.2022 proběhl krajský turnaj základních škol na Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083.

I přesto, že Snejksové se turnaje účastnili také, známým heslem: "Pomalu Snejksi" se nikdo neřídil. Hned ze začátku organizátor zapomněl poháry a tak musel být vyslán rychlý kůň přes celé Pardubice, aby turnaj zachránil. Poslel dorazil zmrzlý na kost a bez dechu do nejvyššího patra věže Gymnázia Dašická včas. Zatím, co byl pryč, turnaj spádem ubíhal. Snejksové ze začátku vedli, ale KDŠ je rychle dohnalo. Žabaři svému jménu také nedostáli a postoupili jako druzí do grandfinále. 

Vítězný tým KDŠ dostal tolik cen, že je ani na fotku nepobrali do rukou, narozdíl od bramborového "Pablo", kteří dostali alespoň ručně vyráběnou krabičku s IQ v prášku, aby si osladili život. 

Všem ostaním týmů zlepšil náladu tým Ceres, který na turnaj nemohl dorazit, a tak každý, kdo s ním hrál, získal plný počet bodů. Jedině oragnizátor z toho neměl moc radost, protože zapomněl, že má vlastně o tým navíc, a musely se tedy hrát dvě poslední kola.

Na dnešním turnaji je krásně vidět, že nemáš soudit knihu podle obalu, a že s názvy týmů si lidé moc hlavu nelámali, jako třeba tým "Je mi to jedno". 

1. místo KDŠ (Základní škola, Chrast) ve složení: Karel Brožka, Dominik Dvořáček, Drápal Šimon
2. místo Žabaři (Základní škola a mateřská škola, Prosetín) ve složení: Ondřej Ťopek, Ilona Vašáková, Marek Vít
3. místo Snejksové (Gymnázium, Polička) ve složení: Michal Trávníček, Jakub Klimeš, Šimon Dudek
Přejít na detail turnaje