Mám5 z libereckého turnaje má 5 zápasů v kapse

21.11.2022 | Matěj Strnad | Soutěžní kola

Po bouřlivé noci, kdy napadlo skoro 2 cm sněhu, se 10 týmů doklouzalo na Gymnázium F. X. Šaldy v Liberci aby se utkaly o 1. místo a postup na grandfinále do Brna. Pod dlouhém, ale vskutku napínavém boji se nakonec na první místo probil tým Mám5. 

I přes bílý poprašek, který pokryl celý Liberec, se všechny týmy, mimo jednoho, který své zpoždění ohlasil dopředu, na Gymnázium F. X. Šaldy dostavily bez zpoždění. Díky tomu mohla začít úvodní prezentace na čas. Onen opožděný tým přišel krátce po jejím začátku, takže nebylo nutné mu nic vysvětlovat. Kromě toho, že se týmy v prezentaci dozvěděly kdo stojí za pIšQworkami a bez koho by se nemohly konat, tak se také dozvěděly, že se bude hrát švýcarským systémem. Vzhledem k tomu, že krajský turnaj jsme, narozdíl od oblastních, hráli se šahovými hodinami, tak jsme se v prezentaci dozvěděli i něco o jejich fungování.

Po úvodní prezentaci jsme vyhlásili s kým budou hrát týmy v prvním kole, hráči usedli ke stolům a pokusili opanovat herní plochu. Už v prvním kole tým Mám5 vyhrál svou partií a udělal první krok na své cestě k dominantnímu vítězství, kde každý tým roznesl na hrotech svých linerů.

Následovaly další čtyři kola, ve kterých se na prvních dvou místech držely týmy Mám5 a PišToXo a na třetím místě se střídaly Lidická 1, Kečupová kaše s Bramborem a Skálovka 2. Po dalších čtyřech napínavých partiích se na pátém místě objevilo jméno Lidická 1. 

Nakonec zbývalo už jen vyhlásit pořadí týmů a vyfotit fotky a následně mohly týmy odcházet domu.

 

1. místo Mám5 (Doctrina- Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec) ve složení: Samuel Tuma, Daniel Tuma, Karolina Šírová
2. místo PišToXo (Doctrina- Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec) ve složení: Antonín Vokurka, Antonín Šebánek, Anežka Morávková
3. místo Lidická 1 (Základní škola Lidická, Hrádek nad Nisou) ve složení: Alexandr Šoška, Tomáš Lutonský, Josef Povolný
Přejít na detail turnaje