Moravská metropole v rukou Křížků apokalypsy

18.11.2022 | Ondřej Zahradníček | Soutěžní kola

Dne 18.11. se v Olomouci na SZŠ a VOŠ zdr. E. Pöttinga a JŠ s PSJZ za deštivého dne střetlo 9 (původně 12) týmů středních škol v oblastním turnaji pIšQworek. Jak to celé probíhalo a kdo nakonec vyhrál?

Olomoucké klání započalo s drobným zpožděním, z důvodu nepřítomnosti několika týmů. Po několika telefonátech bylo rozhodnuto že klání zaačne bez nich. Po prezentaci byly týmy rozlosovány do skupin začalo se hrát. Soutěžící navzdory truchlivému počasí nastavily skvělou kompetetivní atmosféru.

Skupinou A kompletně zamávali Křížky apokalypsy redemption, odkud odcházeli s maximalním počtem výher. Ve skupině B byly zápasy více vyrovnané. Museli jsme čekat na play-off abychom mohli určit pravou sílu týmu co vzešli ze skupiny B.

8 týmů co se do play-off probojovalo čekaly 3 zápasy ve kterých šlo o postup do krajského turnaje, ale samozřejmě i o výhru v oblastním turnaji. Křížky apokalypsy si odnesly v 1. zápase výhru proti 11,428. Bohužel techno týmu Božské techno nebylo dost božské na porážku S křížkem po funuse. Moraváci na moravském poli zvítězili proti Michal baby goose a vydobili si tím jistý postup do krajského turnaje. Jedním z nejzajímavějších zápasů dnešního dne bylo utkání 2 bratrských týmu Kosinka A a B. Hned v prvním zápase play-off došlo k remíze, kterou bylo třeba rozhodnout duelem. Ale ani ten nepomohl tak přišel na řadu hod mincí, kde se Kosince B poštěstilo a padla jejich strana mince. Pro ostatní ale´nebyla šance ztracena stále tu byla šance postupu v podobě 5. místa, které také patřilo k příčkám postupujícím do krajského turnaje.

2. zápas play-off si Křížky opět urvali pro sebe a Moraváci také hodovali na svém soupeři. Finále tedy bylo jasné Křížky apokalypsy: Redemption proti Moravákům. V pavoukovi o 5. místo se Kosinka s konkurenci nemazala a postup si sebrala pro sebe. Moraváci svoje šance ve finále sázeli na čas, ale Křížky apokalypsy byly vždy napřed. O vítězství rozhodovala partie kdy vypršela časomíra mohla to být remíza, ale Křížky apokalypsy dokázaly vítěznou kombinaci, po tomto nebyly jediné pochybnosti než prohlásit Křížky apokalypsy redemption za vítěze.

1. místo Křížky Apokalypsy: Redemption (Gymnázium, Olomouc) ve složení: Maxim Hrabčík, Šimon Horenský, Stanislav Müller, Michal Baník, Šimon Rousek
2. místo Moraváci (Moravská střední škola s.r.o, Olomouc) ve složení: Patrik Valenta, Josef Špičák, Aleš Svoboda, Adam Mazurák, Viktorie Všetulová
3. místo Kosinka B (Střední škola technická a obchodní, Olomouc) ve složení: Petr Šalantai, Šimon Přidal, Alexandr Molnar, Jakub Vyroubal, Lukáš Karný
Přejít na detail turnaje