Drahoš Není Člověk ovládl Žďár nad Sázavou

18.11.2022 | František Paleček | Soutěžní kola

Ve Žďáře nad Sázavou v prostorách SŠ obchodní a služeb SČMSD se 18.11.2022 bojovalo o poslední místa do krajského turnaje. Zúčastnilo se celkem 8 týmů, z toho čtyři týmy (Peldové a spol., Masterfuckové, Sodovka a pesimi) z Gymnázia Žďár nad Sázavou, proti kterým se postavily Maikongové, Drahoš Není Člověk, Mezihvězdný prach a Avengers, čtyři týmy z Biskupského gymnázia ve Žďáře nad Sázavou. A jak to nakonec dopadlo?

Od začátku turnaje dominoval tým Maikongové, který nečekaně poprvé prohrál až ve finále proti spolužákům z týmu Drahoš Není Člověk. Turnaj probíhal velice plynule a všichni soutěžící se skvěle bavili.

Největším překvapením byl tým Masterfuckové, který ve skupině skončil na posledním místě, ale poté porazil tým Mezihvězdný prach, který skončil ve skupině A na prvním místě. Nakonec si Masterfuckové hrdě odnesli čtvrté místo. Soutěžící výborně spolupracovali a kapitáni svoje role převzali zodpovědně.

Finále nebylo ledajaké, oba týmy už měly jistý postup do krajského turnaje, ale hrálo se o vítězství. Čtyři z pěti partií skončily 2:2. Poslední partie měla rozhodnout o vítězi a těsně před uplynutím časového limitu bylo rozhodnuto. Drahoš Není Člověk si stihl tak tak připsat čtyři body a obsadit první místo. 

Bratrovražedný souboj o třetí místo, který byl překvapivě rychlý a jednoznačný, vyhrál tým Peldové a spol., i přesto že Masterfuckové vyhráli první z pěti partií, tak jim to na vítěžství nestačilo a unikl jim tak postup do další úrovně soutěže. Díky tomuto skalpu svých kolegů si tým Pedlové a spol. zajistil postup do krajského turnaje. Oba týmy se zasmály a nemohly se dočkat, až si zajdou společně na jídlo.

 

Otázka pro kantorský doprovod Petra Vencelidese z Biskupského gymnázia:

-Myslíte si, že je turnaj dobře vyřešený z pohledu organizace?

-Organizačně se mi to velice líbí, skvěle zvládnuté. Je to dobře podchycené a jsme spokojení.

-Co si myslíte o úvodní prezentaci?

-Byla dobrá, zahrnovala všechny potřebné informace a vše jsme pochopili.

1. místo Drahoš Není Člověk (Biskupské gymnázium, Žďár nad Sázavou) ve složení: Sebastián Brodský, Matyáš Zmydloch, Vilém Sedláček, Ondřej Mikišek, Lukáš Kvapil
2. místo Maikongové (Biskupské gymnázium, Žďár nad Sázavou) ve složení: Antonín Hrnčíř, Daniel Kubík, Pavel Tomšík, Jindřich Sedláček, David Mitana
3. místo Peldové a spol. (Gymnázium Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou) ve složení: Jakub Mašek, Samuel Štohanzl, Petr Pelikán, Stanislav Pelikán, Filip Němec
Přejít na detail turnaje