Remíza sem, remíza tam. Chemkaři to na Volgogradské nandali Olympionikům

18.11.2022 | Áďa Štěpán | Soutěžní kola

Ani první sníh neodradil soutěžící od účasti v oblastním turnaji na Gymnáziu Volgogradská v Ostravě. Místo původních čtrnácti dorazilo jen dvanáct týmů, turnaj tedy začal vzájemnými souboji v šestičlenných skupinách.

Hraní každý s každým zpravidla moc vzrušení nepřináší. Ve skupině B vzniklo jen menší pozdvižení, když jeden duel trval pouhých deset vteřin. Zároveň taky nebylo ve skupině A možné přehlédnout tým Olympionici, kteří na turnaj přišli v oblecích. „Chceme tím rozhodit soupeře, působíme tak víc sebejistě,” vysvětlili tuto volbu Olympionici. Kromě toho ale probíhaly zápasy v obou skupinách standardně. Do play-off se probojovaly týmy Reverentia, TNC 1, Olympionice, SASS, EDU 1, TNC 4, TNC 2 a SPŠCH.

V play-off dosud odlehčená atmosféra zhoustla. Ve vzduchu mohli soutěžící cítit, že jde do tuhého. Dříve hovorní hráči ztichli, aby se mohli plně soustředit. Jde přeci o postup do krajského turnaje. Tempo jednotlivých duelů se taky protáhlo, všichni vážili každou vteřinu, aby neudělali ukvapený tah. Už čtvrtfinále tak trvalo výrazně delší dobu, než předchozí soutěžní kola. Do semifinále se nakonec probojovaly týmy Reverentia, Olympionici, EDU 1 a SPŠCH.

Atmosféra ještě víc zhoustla, když spolu týmy EDU 1 a SPŠCH remizovaly. Nastal rozhodující duel kapitánky a kapitána. Krátký limit deseti minut. Po třiceti vteřinách ale bylo dobojováno, když kapitánka týmu EDU 1 přehlédla hrozbu dvou trojek. Do finále tak postoupil tým SPŠCH a EDU 1 bude bojovat o třetí místo s týmem Reverentia. Druhé místo ve finále obsadil gala tým Olympioniků.

V zápase o třetí místo byly emoce vyhrocené. Týmy EDU 1 a Reverentia hrály dlouho vyrovnaně, není tak divu, že jejich zápas skončil 11:9. Do krajského turnaje tak postupuje tým Reverentia. Naproti tomu finále proběhlo bez větších vzrušení a první místo obsadil tým SPŠCH. Na postupující týmy se těšíme 25. listopadu na krajském turnaji!



1. místo SPŠCH (SPŠCH akademika Heyrovského, Ostrava) ve složení: Matyáš Faruzel, Jakub Kusiak, Radim Dostál, Adam Alexandr Halász, Anna Kadulová
2. místo Olympionici (Gymnázium, Ostrava) ve složení: Jakub Vala, Tomáš Hodulík, Ondřej Barabáš, Adam Ošmera, Jan Ševeček
3. místo Reverentia (Střední škola společného stravování, Ostrava) ve složení: Robin Gaube, Matěj Janovský, Jana Barchanská, Ondřej Kubrický, David Kadrliak
Přejít na detail turnaje