Kolik mozkových buněk je třeba aneb jak se hrálo v Teplicích

16.11.2022 | Kamila Bejšovcová | Soutěžní kola

Za mlhavého podzimního rána se na teplickém gymnáziu odehrál napínavý a trochu dlouhý turnaj v pIšQworkách. Po vyslechnutí úvodní prezentace a věsměs pochopení SWAPu 1 jsme se tedy mohli pustit do hry - dokonce byly přítomny všechny týmy! 

Základky si odehrály turnaje vlastně dva, protože jich bylo přesně tolik, aby všichni postoupili do play-off. Bylo to napínavé, Křižáci se prali o místo s týmem HanaKřížová123, zatímco stoupal adrenalin u zápasů ZŠ Plynárenská, která vyslala týmy dva (Adrenalin 1, 2). Nakonec zvítězil Adrenalin 1, který si tak svůj titul uhájil jak ve skupinách, tak i podruhé v play off. Do krajského kola tak putuje škola, které to statistika už od začátku přála. I zbylé týmy si však vedly statečně a užili si turnaj. 

 

Zároveň se o postup draly střední školy a to vyrovnaně. Po skupinách se jednou pro postup házelo mincí, druhý hod zato nebyl potřeba, protože se tým dobrovolně vzdal a odešel. Dvě remízy na jednom turnaji už ve skupinách ale svědčí o zápalu, s jakým se soutěžící zúčastnili. To se projevilo i v "domáckém" souboji týmů z GSPŠD o místa, který byl velmi těsný. Tým Vamos (jak trefně zvolený název) po nezdařeném zápase zanechal jediného odvážlivce, který ač statečně bojoval, neměl ani šanci. Stejně odešel s úsměvem na tváři, v ruce maje bloček a periodickou tabulku místo žezla.

 

Nakonec jsme se přes všechny remízy dostali a dopracovali se k umístění. Čtyři průběžně vedoucí týmy (The Last Two Braincells a Soslovci ve skupině A a Pumpkinpie s GSPŠD ve skupině B) turnaj nakonec opravdu ovládli. Diplom si tak odnesli oba týmy z Duchcova, k nim se do krajského kola přidají i Lovosice a v neposlední křížkoví králové z domácího gymnázia v Teplicích. 

 

Koordinovat dva turnaje naráz bylo náročné, zejména časově, ale zvládli jsme ho, troufám si říct, na jedničku. Školním organizátorům Vandě a Martinovi tedy děkuji za pomoc, gymnáziu Teplice za poskytnutí prostor a všem účastníkům za skvělou atmosféru (a vyřvané hlasivky :D). Těšíme se na příští rok!

1. místo Pumpkinpie (Gymnázium, Teplice) ve složení: Daniel Kučera, Jakub Kraus, František Farda, Le Huy Dat, Ondřej Suchý
2. místo The Last Two Braincells (Gymnázium a Střední průmyslová škola, Duchcov) ve složení: Tú Anh Ta, Tobiáš De Fant, Daniel Šíp, Natálie Mikulková, Dominik Mašek
3. místo GSPŠD (Gymnázium a Střední průmyslová škola, Duchcov) ve složení: Wesam Wasl, Kryštov Jankeje, Niky Tranová, Jaroslav Seko, Petr Sedlák
Přejít na detail turnaje