Malý Gymik ovládl domácí turnaj v Mikulově

16.11.2022 | Hana Bičánová | Soutěžní kola

Ve středu 16. 11. se deset týmů zúčastnilo pIšQworkového turnaje na mikulovském gymnáziu, v němž si zahráli o postup do krajského finále. Na první postupující místo se prokřížkoval domácí tým Malý Gymik.

Do mlhavého rána v Mikulově se vydali studenti z místních i přilehlých obcí. Po krátkém představení partnerů a upřesnění pravidel se týmy rozlosovaly do dvou skupin. V každé skupině byli zástupci jednotlivých škol - ze ZŠ Dolních Dunajovic, ZŠ Březí, ZŠ Valtické Mikulov a neposledně ze samotného Gymnázia Mikulov. Na začátku se studenti tvářili rozpačitě, ale po pár kolech už bylo jasné, o co jde a kdo má pořádně natrénováno.  I když se všichni moc snažili, do pavouka se těsně nedostali DeDéčka 3 z Dolních Dunajovic a tým Sedmičky z Březí.

V play-off již atmosféra zhoustla, každý svůj tah začali hráči promýšlet, aby neudělali sebemenší chybu. Po čtvrtfinále se s turnajem rozloučily týmy DeDéčka 2 a DeDéčka 1 z Dunajovic, Acer a Šestky z Březí. „Neříkej tu taktiku!“  se neslo třídou po semifinálovém kole, kdy týmy z Valtické hráli proti sobě a zkušenější tým se nechtěl prozradit. Dobře totiž věděli, že se se spolužáky můžou potkat ještě v krajském kole. I když od kamarádů nezískali rady, dokázal si tým PC Pálava vykřížkovat třetí postupové místo. V dalších kolech žáci Gymiku potvrdili převahu proti týmu Sequence. Poté také nad týmem PC Mikulov a stali se tak vítězi na domácím turnaji.

1. místo Malý Gymik (Gymnázium a SOŠ, Mikulov) ve složení: Šimon Brenkus, Tomáš Posolda, Tobiáš Sukup
2. místo PC Mikulov (Základní škola, Mikulov) ve složení: Michal Záhora, Iveta Čechová, Sára Pechánková
3. místo PC Pálava (Základní škola, Mikulov) ve složení: Dominik Müller, Dominik Vajdík, Matěj Prokeš
Přejít na detail turnaje