Nadšení Červení vyfoukli kralupským pIšQvorkový pohár!

16.11.2022 | Daniel Přikryl | Soutěžní kola

Předčasná radost a následné zklamání provázely kvalifikační turnaj v Kralupech nad Vltavou. Známe jména celkem sedmi postupujích týmů do krajské úrovně. Kdo si odnesl pohár a kdo jen motivaci do příštího kola?

Usměvavé žáky přivítalo 16. listopadu Dvořákovo gymnázium v Kralupech. Nadšení žáků základních škol se na turnaji v pIšQworkách dalo krájet. Většina z nich totiž soutěžila poprvé.

V souboji o postup, ceny a slávu se utkaly týmy z domácího Dvořákova gymnázia a ZŠ Václava Havla. Ve dvou skupinách jsme mohli sledovat například Divoké okurky, Onionn nebo tým Tři bramboři?, kteří měli výhodu domácího prostředí. Ve skupinách obou kategorií se hrálo o nasazení do play-off, žádný tým se neloučil předčasně a studenti si tak mohli užít pIšQworky velkou měrou. 

Ve vyřazovacích soubojích však šlo o postup do krajského kola, a šanci na získání deskovky a poháru. Na průběhu zápasů to však nebylo znát, neustále probíhala živá diskuze mezi hráči a soutěžení se neslo v duchu fair play. Například po odehrání jednoho z duelů pronesl Tomáš Petr z týmu Zelení:"Proč tu vlastně jsem, já mám radši šachy", což pobavilo nejen jeho tým. 

Ve finále základních škol se utkaly dominantní týmy Červení a Tři Bramboři. V něm nakonec uhájili první místo Červení ze ZŠ Václava Havla.

V kategorii středoškoláků mělo Dvořákovo gymnázium jisté prvenství. Připravovali se na něj Barracudovi hoši, kteří přesvědčivě vyhráli skupinu. Bohužel pro ně se dle pravidel se musí odehrát i play off. V něm si zajistili postup do krajského kola a ve vypjatém finále všichni ustrnuli, když hráčka týmu Simbaa Natálie Vlčková vykřikla na celou třídu:"Jo! Mám ho.", jen aby pak duel pokračoval dalších pět minut. Nakonec se jí však podařilo svého soupeře přelstít, získat pět v řadě a zajistit týmu první místo.

Emoce po vítězství byly tak silné, že po předání poháru bylo nutné pohár znovu složit, a Barracudovi hoši budou mít šanci na jeho získání na krajském kole 2. prosince na Gymnáziu Nad Štolou v Praze. 

1. místo Červení (Základní škola Václava Havla, Kralupy nad Vltavou) ve složení: Tomáš Mašek, Petr Hájek, Jakub Kněž
2. místo Tři bramboři? (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou) ve složení: Jiří Lev, Jaroslav Svoboda, Jakub Štajer
3. místo Divoké okurky (Dvořákovo gymnázium, Kralupy nad Vltavou) ve složení: Jakub Koudek, Jan Koukal, Tobiáš Vendl
Přejít na detail turnaje