pIšQworkovou bitvu u Svitav vyhrály Soví mlýny

15.11.2022 | Jan Palatka | Soutěžní kola

V úterý 15. listopadu 2022 se uskutečnilo další klání tentokrát základních škol v multifunkčním centru Fabrika ve Svitavách, kde svá pera zkřížili 8 týmů ze škol Gymnázium Polička, Základní škola Na Lukách Polička, Základní škola T. G. Masaryka Svitavy a Základní škola Moravská Třebová. Ale nejlepším týmem se stali zástupci týmu Soví mlýny z Gymnázia Polička

Turnaj odstartoval v 9:00 zahajovací prezentací hlavního pořadatele Jana Palatky, představením hlavních partnerů a spolupořadatelů a vysvětlením základních hracích pravidel. Zajímavé však je, že učitelé na Svitavsku mají opravdu rádi chemii a TEPfactor, protože při rozdělování cen za účast se ptali, zda by mohli dostat také nějaký ten poukaz nebo chemickou tabulku prvků od Papíren Brno.

Atmosféra byla v prvních kolech velice uvolněná a příjemná, avšak v pozdějším děním turnaje atmosféra houstla a ukazovala se bojovnost a soutěživost hráčů o postupující místa. Do krajského turnaje postupovaly pouze 3 týmy z celkových osmi týmů.

Týmy byly rozlosovány do dvou skupin (A – Luční 1, Snejksové, Času Dost, Kolečka a B – Luční 2, Luční 3, Soví mlýny, Křížaly), týmy si v obou skupinách vedly tak, že bylo jasné pořadí, podle kterého postupovaly do play-off.

Před play-off se soutěžící podívali na videa od spolupořadatele MUNI a hlavního partnera Education.cz.

V play-off jsme se setkali se dvěma remízami, takže musely rozhodnout silné povahy, které šly do rozstřelu. Tak prohrál tým Luční 1 proti týmu Křížaly ve čtvrtfinále a Snejksové, kteří nedokázali přemoct své rivaly Luční 2 z Poličky v samotném finále.

Finále i boj o třetí místo byly velice napínavé, ale nakonec tým Soví mlýny v bratrovražedném finále porazil i své spolužáky z týmu Snejksové, a tak zlato i stříbro putuje do gymnázia v Poličce. Třetí místo si vybojovaly Křížaly z domácí ZŠ Svitavy a pomyslnou bramboru získal tým Luční 2 ze Základní školy Na Lukách v Poličce.

1. místo Soví mlýny (Gymnázium, Polička) ve složení: Mikuláš Dolejš, Matěj Zahálka, Štěpán Jandl
2. místo Snejksové (Gymnázium, Polička) ve složení: Michal Trávníček, Jakub Klimeš, Šimon Dudek
3. místo Křížaly (Základní škola Svitavy, Svitavy) ve složení: Lenka Novotná, Šimon Slanina, Tomáš Mrštný
Přejít na detail turnaje