VEVEŘÁCI z Veselí vítězí v Hodoníně.

15.11.2022 | David Rajnoha | Soutěžní kola

Dne 15. 11. se na Gymnáziu a obchodní akademii v Hodoníně pořádal piškvorkovský turnaj v kategorii středních škol. Nejlépe se dařilo týmům z Veselí nad Moravou, kteří se umístili na prvním a třetím místě. Vklínil se mezi ně pouze tým Anarchokapitalisti z Klvňova gymnázia v Kyjově.

Dvě plně obsazené skupiny po šesti týmech se utkaly v krásných prostorech Obchodní akademie v Hodoníně. Ve skupinové fázi se rozhodlo o osmi týmech, které mohli dále postoupit do play-off. Ve skupině A se dál projít nepodařilo týmům TPVP a Profíci, v “béčku” to byli NoName a Šimogus. S těmito týmy jsme bohužel museli rozloučit, ale turnaj v nich i tak zanechal pozitivní emoce. Zástupci týmu Šimogus vyzdvihovali kvalitu spoluhráčů i protihráčů a všeobecně příjemnou atmosféru. Ostatní pokračovali do vyřazovacích bojů a všechny týmy čekali ještě tři napínavé zápasy. 

Ve čtvrtfinále se rozhodlo o tom, kdo si již postup do Krajského kola zajistil, a který tým se ještě musel poprat o páté místo, které rozhodovalo, kdo si jízdenku do Brna také bude moci zařít pořizovat. Těmi šťastnými, kterým se to povedlo již v této fázi turnaje, byli dva již zmíněné týmy z Veselí nad Moravou a Anarchokapitalisti, doplnil je tým Hodoňáci, zástupce Integrované střední školy Hodonín. 

Ostatní se museli poprat o postup a účast v krajském turnaji během dalších dvou zápasů. Štěstí přálo Najeťákům ze Strážnice. Ti po rozstřelu postoupili do rozhodujícího zápasu a v něm si poradili s jejich spolužáky z týmy Gymnazisti.

A jak dopadlo celkové pořadí? Nejméně se dařilo Hodoňákům, kteří nezvládli ani semifinále, ani zápas o třetí místo. V něm podlehli FIFIDONÁM – týmu, který se nedostal do finále přes kolegy z Veselí, VEVEŘÁKY. VEVEŘÁCI si vítěznou vlnu ze semifinále přenesli i do finále a porazily Anarchokapitalisty v jasném poměru 14:6. 

1. místo VEVEŘÁCI (Obchodní akademie a SOU, Veselí nad Moravou) ve složení: Ondřej Pukl, Veronika Maňáková, Petr Polášek, Nikol Michenková, Hana Polášková
2. místo Anarchokapytalisti (Klvaňovo gymnázium a SZdrŠ, Kyjov) ve složení: Matyáš Ott, Petr Fridrich, Matěj Boruta, Jaroslav Šnéweis, Tomáš Nguyen
3. místo FIFIDOMY (Obchodní akademie a SOU, Veselí nad Moravou) ve složení: Martin Fiala, Radim Kopl, Karim Elgadhi, Filip Loprais, David Göndör
Přejít na detail turnaje