Ostravské základní školy ovládla růžová a jednorožci

15.11.2022 | Marie Juchelková | Soutěžní kola

Gymnázium Volgogradská v Ostravě zažila dnes, 15. 11., svůj první oblastní turnaj tohoto roku - pro kategorii základních škol. Připravila tak půdu pro pátečních 12 týmů ze středních škol. Kdo ale kraloval tomuhle skromnému pětitýmovému klání? Titulek už to napověděl, byly to Růžoví PORGorožci.

Ráno se sešlo na škole jen pět týmů z původních šesti, ale to nikoho nezastavilo v tom, aby si pořádně zahrál. Týmy hrály nejprve ve skupině, o to, kdo postoupí do play-off. Díky lichému počtu týmů vždy jeden z nich v daném kole nehrál, a tak bylo do napínavé do poslední chvíle, kdo z tabulky postoupí, protože v době kdy jeden z týmů dohrál všechny zápasy skupiny, dalšímu ještě dva chyběly. I tak se ale postupně ukázalo, že soutěžící z Gymnázia PORG mají nad všemi navrch a tak tým Růžoví PORGorožci postoupil z prvního místa tabulky. O to, kdo postoupí do play-off ze třetího a kdo z čtvrtého místa se muselo rozhodnout losem, který se dokonce opakoval, protože do prvního losování se nedopatřením zapojil člen týmu Koblihy, který ale do play-off nepostupoval a skončil na posledním místě. 

V play-off se proti sobě v boji o postup na Krajský turnaj utkali již zmiňovaní Růžoví PORGorožci s Vertikulátory (tým z Wichterlova gymnázia). V druhé souboji o Krajský turnaj bojoval BŘEZINKA TÝM (ZŠ a MŠ Březinova) a Prajzáci (ZŠ a MŠ Píšť). Probojovat se do další úrovně pIšQworek se nakonec podařilo týmu BŘEZINKA a PORGorožcům, kteří celý turnaj ovládli konečnou drtivou výhrou 12:0. Boj o třetí místo vyhrál tým Vertikulátor, který se na Krajský turnaj sice nedostal, ale na domovskou školu si odvezl alespoň diplom.

 

1. místo Růžoví PORGorožci (PORG - gymnázium a ZŠ, Ostrava) ve složení: Dervan Tryščuk, Štěpán Kovalčuk, Lukáš Novák
2. místo BŘEZINKA TÝM (Základní škola a mateřská škola, Ostrava) ve složení: Jan Macourek, Adam Kocián, Matej Gezo
3. místo Vertikulátor (Wichterlovo gymnázium, Ostrava) ve složení: Adam Bolek, Daniel Kukucz, Ondřej Mikenda
Přejít na detail turnaje