17 týmů se v Žilině popralo o postup na Krajský turnaj

14.11.2022 | Karin Ciencialová | Soutěžní kola

Chladné pondělní ráno 14. 11. pro mnohé znamenalo účast na OT v Žilině odehrávající se na Spojené škole. Nejúspěšnější ze SŠ byly dva týmy Obchodních akademií, které do poslední minuty urputně bojovaly o první místo.

Sešlo se 17 týmů, u kterých bylo těžší zápasy zorganizovat tak, aby bylo všem všechno jasné, kdo kdy a s kým hraje. Protože to ale byli studenti bystří, brzy pochopili, jak turnaj funguje a mohli se s chutí pustit do hry.

Tým SIGMAS překvapil svou rychlostí a velmi dobrými výsledky, stejně jako týmy UŠIACI, GABNAM a ALFA. Všichni zmínění se v závěru play-offu utkali a všemi silami zápasili o první místa.

UŠIACI a ALFA z Obchodní akademie bojovali o 1. místo, GABNAM se SIGMAS o místo 3., na kterém se po náročných partiích umístil tým GABNAM. 7:3 pro skupinu ALFA dopadl zápas rozhodující kterému týmu bude náležet pohár.

Všechny týmy hrály statečně, férově a na dobré úrovni. Někdy až tak dobré, že jsme skoro museli házet mincí. Hned první zápas play-offu, kdy se střetli SIGMAS s ÁČKARAMI, dopadl remízou, proto si každý tým vybral zástupce a ti hráli patnáctiminutový duel. Napjatě jsme vyčkávali, jaký výsledek to přinese. Nakonec však duel AČKARI prohráli, i tak ale postupují do Krajského turnaje společně s týmem DREVENÉ KAMENE a TOPKY. KO se totiž v tomto případě zúčastní 7 seskupení.

1. místo ALFA (Obchodná akadémia, Žilina) ve složení: Juraj Pečalka, Samuel Randa, Timea Čerňanová, Sabína Obrtancová, Dominika Obrtancová
2. místo Ušiaci 1 (Obchodná akadémia, Čadca) ve složení: Jakub Halvonik, Vladimír Kopyčár, Mathias Tekel, Michal Grupáč, Adam Kauzal
3. místo GABNAM (Gymnázium A. Bernoláka, Námestovo) ve složení: Timotej Noga, Dušan Šurinčík, Daniel Novosad, Dávid Melko, František Uhliarik
Přejít na detail turnaje