V Žilině vyhrál nezastavitelný tým ABAKAZOVIA

14.11.2022 | Karin Ciencialová | Soutěžní kola

Chladné pondělní ráno 14. 11. pro mnohé znamenalo účast na OT v Žilině odehrávající se na Spojené škole. I přes začáteční komplikace se nakonec povedlo vše zvládnout. Týmům ZŠ s MŠ Žilina se podařilo s přehledem zaplnit první příčky. v kategorii ZŠ. 

Devět týmů, připravených využít veškerou svou pozornost a rychlé myšlení, bylo rozděleno do 2 skupin (A, B). V rámci skupiny hráli všichni se všemi a my už v 1. zápase mohli sledovat úspěšné partie AMATOMIX a MIJAFI. Zbylé týmy se ale vůbec nedržely zpátky!

V přestávce probíhající před play-offem za mnou přišel kapitán seskupení ABAKAZOVIA sršející radostí z úspěchu. Prozradil mi, že je přesvědčený o jejich výhře, tak jsem byla zvědavá, jak to tedy nakonec dopadne.

Po posledních napínavých hrách, kde o 1. místo soutěžili AMATOMIX s ABAKAZOVIA, se opravdu ukázalo, že ABAKAZOVIA zvítězili! „Veď som vám to hovoril!“ prohlásil následně kapitán.

AMATOMIX se tedy umístili na krásném 2. místě, MIJAFI, kteří hráli také nádherně, na 3. Do Krajského kola postupuje celkem 5 týmů, mimo jiné i DIEVČATÁ Z 9. A (4. místo) a MIKIHO KLUBÍK (5. místo). Bylo inspirativní vidět, s jakou vášní všichni hráči pIšQworky vyplňovali a jaká vládla přátelská a pohodová atmosféra.

1. místo Abakazovia (Základná škola s MŠ, Žilina) ve složení: Peter Fabšík, Marek Šúň, Matúš Hudec
2. místo Amatomix (Základná škola s MŠ, Žilina) ve složení: Tomáš Garbár, Matej Barčik, Alex Rejko
3. místo Mijafi (Základná škola s MŠ, Žilina) ve složení: Jakub Bronček, Filip Bajánek, Michal Kľoc
Přejít na detail turnaje