Komorní turnaj čtyř týmů na plzeňském gymnáziu

14.11.2022 | Ondřej Zábran | Soutěžní kola

Dne pondělí 14. 11. se v prostorách Gymnázia, Plzeň, Mikulášské nám. 23 uskutečnil oblastní turnaj základních škol. Turnaj byl spíše komorní, účastnily se jen čtyři týmy, tři z Gymnázia v Plasích a jeden z Blovic. Komorní atmosféra byla velice příjemná, zahráli si i organizátoři. 

I když jsem se sešli v menším počtu týmu, tak nám to vůbec nevadilo. Alespoň měli organizátoři čas na zaškolení spoluorganizátorů na úterní turnaj, kde očekáváme větší blázinec, to bude odsýpat. Hráli jsme v jedné skupině, což znamenalo, že tři týmy z jedné školy se utkaljí proti sobě. Brali to však profesionálně a partie byli férové. Celý turnaj jsme odehráli trochu očekávaně celkem brzy. Soutěžící nám udělali radost, protože je piškvorky bavily. Začli tedy vyzívat i nás a musíme uznat, že i hráči nižších ročníků ZŠ naše hlavy potrápily a mají před sebou zářnou budoucnost. Dopoledne ve znamení piškvorek jsme si my i doufejme soutěžící velmi užili. Celý den proběhl hladce, týmy si vždy vyhověly a mohly by jít z fleku točit reklamu na fair-play.

Na závěr bychom rádi poděkovali paní učitelce z Plas, která nám během 2 minut vysvětlila celou pravděpodobnost a s pravděpodobností 100 % nás zachránila od pětky z matiky. Samozřejmě velké díky patří i spolupoředatelské škole a školským organizátorům. Byl to příjemný start týdne a relax před zítřejším masakrem.

1. místo Opavia Špekulky (Gymnázium a Střední odborná škola, Plasy, Plasy) ve složení: Filip Volter, Jiří Vitouš, Václav Kurak
2. místo Keine Annung! (Gymnázium a Střední odborná škola, Plasy, Plasy) ve složení: Anna Bartoníčková, Tereza Kučerová, Karolína Boříková
3. místo Pirátky z Blovic (Gymnázium, Blovice) ve složení: Eva Tatíčková, Nela Teistlerová, Simona Karlíková
Přejít na detail turnaje