Příslovce pozatýkaly celou Kroměříž

10.11.2022 | Jan Krátký | Soutěžní kola

Za chvilku bude konec oblastních turnajů a jsme tady opět s dalším dnem. Konkrétně 10.11., kdy se na Obchodní akademii odehrál oblastní turnaj středních škol v Kroměříži. Turnaj to byl docela krátký, ale hodně zábavný - u některých soutěžících sršely emoce ven z těla formou křiku a jásotu (samozřejmě jsme se u toho všichni zasmáli). Soupeřilo zde jen 6 týmů. A jak to dopadlo ? 

Ze začátku to vypadalo, že turnaj ovládnou domácí školy z Kroměříže, ale opak se stal pravdou. Dva týmy s názvy červenočapkáři a modročapkáři, které zde měla pořadatelská škola, následně tým COPT KM ze Střední školy - Centrum odborné přípravy technické Kroměříž, PIŠQWOŘI a MLÍČKA z Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské Kroměříž, a nakonec Příslovce z Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Holešově.

Už od začátku nic nestálo v cestě týmu Příslovce. V ranních skupinových hrách jeli čistý rejstřík samých výher s získali plný počet deseti bodů. Ale turnaj se samozřejmě neobešel bez remíz. Všichni jsme se lekli, když první zápas skončil 1:1. MLÍČKAŘI se také od samého začátku drželi na druhém místě a nikdo je nesesadil. Defacto si všichni určili konečné pořadí hned po skončení skupin, ještě před zahájením play-off.

Ve třetím skupinovém zápase se nám nechtěně povedlo přehodit jeden stůl z druhého zápasu, takže se musela upravit tabulka nasazení týmů. Byla to sranda, protože nikdo nic netušil a vše záhadně vyšlo.

Bohužel jsme se na konci skupin rozloučili s pořadatelskými týmy červenočapkáři a modročapkáři, kteří i přes svou prohru bojovali statečně. Snad to všem příští rok natřete.

V play-off už to byl fofr. Protože nám ze skupiny postoupily pouze 4 týmy, hrály se jen dva zápasy. O první a druhé místo se prali Příslovce a MLÍČKAŘI, zatímco o třetí postupové místo bojovali COPT KM a PIŠQWOŘI. Poslední postupové místo si nakonec ukradli COPT KM, za což jim gratuluji.

Všem dnešním týmům děkujeme za účast, doufám, že příští rok nás bude stejně nebo snad i více. Všem gratuluji za skvělé výkony a téměř zaplněné archy.

1. místo Příslovce (Vyšší polic.škola a Střed.polic.škola MV, Holešov) ve složení: Sára Endlicherová, Kristýna Hausmatzová, Martin Kolínský, Daniel Lebeda, Jan Slowiaczek
2. místo MLÍČKA (VOŠ potrav. a SPŠ mlékár. Kroměříž, Kroměříž) ve složení: Jakub Šobáň, Hana Bartoňová, Katka Škarecká, Petra Vojtušová, Adriana Hromádková
3. místo COPT KM (Střední škola - COP technické Kroměříž, Kroměříž) ve složení: Petr Škarpich, Matěj Bihari, Zdenek Jurásek, Jakub Galatík, Michael Venený
Přejít na detail turnaje