Kandidát na vítěze z novopackého turnaje?

11.11.2022 | Matěj Strnad | Soutěžní kola

Bylo krásné čtvrteční ráno a na Gymnáziu a Střední odborné škole pedagogické v Nové Pace se konal spojený oblastní turnaj v pIšQworkách. Ačkoliv měla soutěž začít až v půl deváté, někteří nadšení účastníci přicházeli i o hodinu dříve. Na turnaji se také ukázal tým, který týmovou soutěž minulý rok dokonce vyhrál. Podaří se mu tuto pozici obhájit i tento rok?

Jelikož jsme dostali veliké učebny, rozhodli jsme se dvě úvodní prezentace skloubit do jedné. I když některé týmy přicházely o dost dříve, našly se i opačné případy. Člen jednoho týmu přišel až o půl hodiny později po úvodní prezentaci. Naštěstí se jednalo o zkušeného účastníka pIšQworek, nebylo mu tedy třeba pravidla dlouze vysvětlovat.

Po prezentaci jsem se rozdělili dle kategorií - na základní a střední školy. Základní školy přešly do vedlejší místnosti, střední zůstaly na místě. Obě kategorie se dále dělily na 2 skupiny po čtyřech a pěti týmech.

Tým DPOX8 zastupující pořadatelskou školu, aneb onen tým, který minulý rok získal vítězství dle očekávání ve své skupině výsledky ovládl. V tomto případě to znamená, že ani jednou neprohráli. Neméně se dařilo i týmu MOA z jičínské Masarykovy obchodní akademie. Opačnou stranu stupínku všem obsadil tým Sirotci, taktéž z pořadatelské školy. Bohužel jsme se s ním museli po skupinách rozloučit.

Od týmů z pořadatelského Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Nové Pace nebudeme chodit daleko, ve druhé středoškolské skupině totiž zabodoval jejich tým Kalokagathia. Naopak se moc nezadařilo týmu PiZzA rOhLíK zA 12 Kč z jičínské průmyslové školy.

U základních škol byla situace týkající se výsledků klidnější, týmy si byly víceméně rovny. Turnaj se nesl v klidném a přátelském duchu, i když občas prohra mrzela tak moc, že se jazyk neudržel na uzdě.

Za základní školy vyhrál tým Ehmáci z pořadatelské školy, druhý se umístil tým Nuly+ ze základní a mateřské školy Brána. Třetí tým - Neinteligentní - byl opět z pořadatelské školy.

Čtyři první týmy ze středních škol a tři první týmy ze škol základních se podívají na krajské turnaje v Hradci Králové. Uvidíme, jak se bude dařit týmu DPOX8 - třeba si bude moci uzmout další vítězství. To ale ukážou jenom další turnaje, konkurence je letos silná.

1. místo DPOX8 (Gymnázium a SOŠ pedagogická, Nová Paka) ve složení: Lukáš Kraus, Tomáš Dyntr, Andrea Černá, Jakub Svoboda, Kryštof Vitvar
2. místo MOA (Masarykova obchodní akademie, Jičín) ve složení: Anna Balcarová, Prokop Jeřábek, David Bachtík, Filip Daňo
3. místo 2DVU (Gymnázium a SOŠ pedagogická, Nová Paka) ve složení: Jiří Kovář, Jindřich Horáček, Jakub Neuwirth, Jakub Soviar, Radek Vojtíšek
Přejít na detail turnaje