Budějovice válej!!

10.11.2022 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Jedenáct nadaných týmů středních škol v Jihočeském kraji se dnes utkaly v Českých Budějovicích o postup do krajského turnaje. Tým Loupáků z pořadatelské školy zmařil všem plány na vítězství. 

Na gymnáziu Jana Valeriána Jirsíka v přízemí panovala už od rána velmi napjatá atmosféra. Všichni se soustředili na kolečka a křížky, až z toho v noci nespali. Který z týmů se nenechá zaslepit ospalkami a svým logickým myšlením? 

Logické myšlení dnes zklamalo týmy Lidičky a zlatíčka, Buchty a klobásy, Lentilky, Kabílkáře, ?pišqvorky!, Destinku 1 i Destinku 2, kteří po přestávce bohužel musely turnaj opustit.

Zbylé týmy Kaiserland, Plešouni, Loupáci a 42 se proti sobě utkaly v play-off, kde hned v prvním duelu panovala nejistá nálada a velice pracovaly nervy v týmech Loupáci a 42, jejichž osud závisel na posledním hráči z obou týmů, kteří hráli až do roztrhání těla a vypršení časového limitu. Tyto šílené nervy nakonec ukončil hráč z týmu Loupáci, který vyhrál, a týmu tak zajistil 1. místo.

1. místo Kaiserland (Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice) ve složení: Ondřej Kočka, Matouš Pavlovský Fiala, Jakub Weiter, Roman Němec, Matyáš Hosnedl
2. místo 42 (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Tomáš Dokulil, Václav Bauer, Kuba Skalka, Jáchym Bauer
3. místo Loupáci (Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice) ve složení: Janek Hlavatý, Alexander Mateides, Šimon Jukl, Matouš Nečil, Jakub Polák
Přejít na detail turnaje