Domi G v Brodě dominovalo

11.11.2022 | František Paleček | Soutěžní kola

Dne 10. listopadu se v Havlíčkově brodě na Střední průmyslové škole stavební akademika Stanislava Bechyně odehrál oblastní turnaj středních škol. Celkem se jej zúčastnilo šestnáct týmů, ale nakonec celému turnaji dominoval tým Domi G a obhájil tak své loňské vítězství.

Zúčastnily se týmy z celého okolí. Přímo z Havlíčkova Brodu (Sněženka a machři, Vydřiduši, Jednou a dost ze SPŠS Havlíčkův Brod, Holubičky a Kremrolky z Obchodní akademie Havlíčkův Brod, Zelenáči, Zdravotníci z druhé L, Koloušci a Bouráci z SZŠ a VOŠ Havlíčkův Brod), z Ledče nad Sázavou (Křižáci z Gymnázia, VOŠ a SOŠ Ledeč nad Sázavou), ze Světlé nad Sázavou (Tým z Akademie uměleckoprůmyslové) nebo třeba i z Třebíče (Nerdi, Draci, Domi G a Ješitové z SPŠ, Polanecká sněmovna z Katolického gymnázia).

Bylo nás mnoho, a do středně velké učebny jsme se tak tak vešli, ovšem to soutěžícím vůbec problém nedělo. Úsměv na tváři je provázel celý turnaj. Po dokončení skupinové fáze se všechny týmy sešly zpět v hlavní učebně a netrpělivě čekaly na vyhlášení. To bylo těsné, a často muselo rozhodnout i vzájemné skóre. Nakonec turnaj ovládl tým Domi G, i když měl slabší chvilku během vzájemného duelu ve finále, kde dostal pořádně zabrat od týmu Sněženka a Machři.

Vyhlášení proběhlo urychleně - spousta týmů spěchala na vlak, naštěstí ale žádné problémy nenastaly.

Otázky pro kapitánku týmu Polanecká sněmovna, který skončil na třetím místě:

"Jste spokojeni s dnešním turnajem a s celkovým průběhem?"

"Zúčastnili jsme se i minulý rok, takže to pro nás bylo takové opáčko. Zmatečné to vůbec nebylo, vždy jsme věděli, jak hrát, takže jsme spokojeni."

"Co si myslíte o prezentaci?"

- Zdála se nám docela dlouhá, ale dozvěděli jsme se důležité informace, navíc byla dobře přednesená.

Otázka pro kapitána týmu Nerdi, který vypadl ve skupinové fázi:

"Co se stalo, že jste dnes vypadli tak brzo?"

"No, měli jsme taktiku, ale ta nám bohužel nevyšla. Všechno jsme věděli, jen soupeři měli tu taktiku o něco lepší."

"Jak se vám líbila prezentace?"

"Byla akorát dlouhá, ale nuda to nebyla, takže spokojenost."

Otázka pro kapitánku týmu Holubičky, který byl taktéž vyloučen ve skupinové fázi:

"Byl průběh dnešního turnaje plynulý?"

"Ano, zmatek žádný nebyl a věděli jsme vše, co bylo potřeba. Turnaj byl organizačně dobře zvládnutý, jen bychom uvítali větší hrací pole."

V neposlední řadě musíme poděkovat všem školním organizátorům za skvělou pomoc. Rozhodně nedostali jednoduchý úkol, každý z nich zůstal na svou přidělenou skupinu skoro sám. Odvedli úžasnou práci.

1. místo DOMI G (Střední průmyslová škola Třebíč, Třebíč) ve složení: Vít Mareček, Lukáš Hájek, Jakub Libor Fejta, Šimon Špaček, Michal Kovář
2. místo Sněženka a machři (SPŠ stavební akademika St. Bechyně, Havlíčkův Brod) ve složení: Radim Sobotka, Libor Šikl, Robin Velner, Věroslava Zelená, Michal Kloc
3. místo Polanecká sněmovna (Katolické gymnázium, Třebíč) ve složení: Daniela Sladká, Hana Smolová, Jiří Schreiber, Jáchym Šisler, Prokop Šebela
Přejít na detail turnaje