Rozjeté Albrechťáky nezastavil v Havířově ani kaktuz

10.11.2022 | Adam Slaninák | Soutěžní kola

Téměř stovka studentů středních škol z Karvinska a Frýdecko-Místecka zavítala v deštivém ránu na Gymnázium Komenského v Havířově. V konkurenci 19 týmů si nejlépe poradil tým Albrechťáci z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně, který zůstal neporažen.

Skupině A dominoval těšínský OACT-Gang a jen o dva body za nimi skončily domácí Střely.

Druhou, B skupinu, ovládl Třinec. Shodné šesti bodové skóre rozhodl vzájemný zápas, který dopadl lépe pro tým TRIA z Obchodní akademie, a tak postupovali z 1. místa, kdežto Celeritas Lucis z třineckého gymnázia z místa druhého.

Kaktuz z karvinského gymnázia ve skupině C nikoho nešetřil a získal první postupovou pozici do play-off, dále postoupily i Opičky z VOŠ a SŠ Dakol v Petrovicích. 

Albrechťáci z Českého Těšína porazili všechny ve skupině D a s nimi postoupil tým Piaggio z SŠP v Havířově.

Když začalo play-off ve hrací místnosti byste slyšeli i špendlík spadnout na podlahu. Dva zápasy čtvrtfinále musel rozhodnout až přidaný duel. Třinecko-těšínské semifinále dopadlo lépe pro tým z Albrechtovy SŠ v Českém Těšíně. Těšín byl zastoupen i v druhém semifinále, ve kterém byl však lepší kaktuz z Karviné.

Albrechťáci v celém turnaji nepoznali porážku a ani karvinský kaktuz je ve finále nezastavil, a tak to byli právě studenti Albrechtovy střední školy, kteří si odnesli nablýskaný pohár až do 3. nejvýchodnějšího města naší republiky. Boj o 3. místo šťastněji skončilo pro OACT-Gang také z Českého Těšína, které tým TRIA z Třince nepřemohl.

Všichni dnešní semifinalisté se znovu utkají již za necelé dva týdny na krajském turnaji v Ostravě! Chtěl bych poděkovat Gymnáziu Komenského v Havířově za to, že se zde mohly turnaje (ZŠ i SŠ) konat jako každý rok, letos již po jedenácté a za skvělé školní organizátory!

1. místo Albrechťáci (Albrechtova střední škola, Český Těšín) ve složení: Vendula Hamplová, Vojtěch Chodura, Natálie Klusová, Bartoloměj Šidelko, Josef Kolísek
2. místo kaktuz (Gymnázium, Karviná) ve složení: Světlana Charvotová, Eva Svrčková, Anatoli Michailidu, Matěj Klus, Honza Huy Son Vu
3. místo OACT- Gang (Obchodní akademie, Český Těšín) ve složení: David Nowak, Eliška Dostálová, Matúš Kultan, Natálie Samiecová, Ondřej Stebel
Přejít na detail turnaje