Název týmu nebo náhodná písmena? KOKAGEM, NANENA a GMG si to v Krnově rozdaly o postup do Krajského turnaje

10.11.2022 | Marie Juchelková | Soutěžní kola

Ve čtvrtek 10. listopadu se za deštivého rána sešlo 7 týmů středních škol na místním Gymnáziu v Krnově. Po těsných soubojích ale nakonec vítězství zůstává na domácí půdě týmu KOKAGEM.

Zatím co základky z Krnova a okolí se držely konzervativních názvů, střední školy vsadily na zkratky. Co znamená KOKAGEM a NANENA se třeba dozvíme na Krajském turnaji. GMG na třetím místě si ale své tajemtví bude muset vzít do dalšího ročníku. 

Narozdíl od základek, střední školy hrály všechny v jedné skupině a bojovaly o první čtyři místa - právě tolik týmů totiž mělo šanci postoupit do play-off. Počáteční pokles atmosféry ze zjištění, že týmy čeká sedm soutěžních kol ale brzy vystřídalo soutěžní zapálení. Síly byly docela vyrovnané, až do konce posledního duelu totiž nebylo jasné, kdo z týmů se do play-off dostane. Po skončení skupinových zápasů nás nakonec opustily týmy Prasátko slezina (z pořadatelské školy Gymnázium Krnov), Břidličná a TOGO (oba týmy ze SOŠ dopravy a cestovního ruchu v Krnově). 

Jelikož na Krajský turnaj postupovaly dva nejlepší týmy, nejnapínavějším kolem v play-off bylo právě to první. Výhru v něm zvládly vybojovat týmy NANENA a KOKAGEM, které se následně utkaly v boji o pohár. Ten získal tým domácích, tedy KOKAGEM z Gymnázia Krnov. Na Krajský turnaj pojede společně s čistě dívčím týmem NANENA z Pedagogické střední v Krnově. O třetí místo v skoro už jen symbolickém zápase bojovaly opět týmy z Gymnázia, a to Koťátka a GMG, kteří nakonec třetí místo získaly.

Všem vítězům gratulujeme, stejně tak i poraženým, zejména proto, že na tomto turnaji bojovaly mezi středoškoláky i týmy věkově spadající pod základní školy a přesto udržely tempo i kvalitu duelů s mnohem staršími protivníky.

1. místo KOKAGEM (Gymnázium, Krnov) ve složení: František Šuly, Amélie Kotásková, Nela Válková, Tomáš Piatek, Jonáš Haničák
2. místo NANENA (SPgŠ a SZdŠ, Krnov) ve složení: Denisa Mališová, Natálie Dudková, Jana Bednarčíková, Nicol Grätzová, Tereza Seberová
3. místo GMG (Gymnázium, Krnov) ve složení: Jan Weczerek, Michal Petr, Robin Otýpka, Lukáš Pater, Čeněk Kohut
Přejít na detail turnaje