Největší Chábři dostáli v Ústí nad Labem svého slova

10.11.2022 | Petra Tomášková | Soutěžní kola

Ve čtvrtek 10. listopadu se obyčejně na oslavy a taneční akce využívaný sál při Rodinném centru Slunečník v Ústí nad Labem proměnil v bitevní pole pIšQworkářů základních škol. Oblastního turnaje se zúčastnilo devět týmů z pěti škol. Gymnázium, Jateční 22 se zřejmě rozhodlo zabrat všechny tři stupně vítězů, což se jim částečně povedlo. Ale pohár a první místo si do Chabařovic odváží tým Největší Chábři.

Malé množství týmů a slavnostní výzdoba sálu doslova vybízela k nenásilnému seznamování napříč týmy. V pauzách mezi zápasy se samovolně uskutečňovaly nelítostné vřavy křížků a koleček. Po úvodní prezentaci následovalo losování do skupiny z pomyslného klobouku. Proti sobě se tak postavily týmy Kraví Combo 2, Čtverečkové, Největší Chábři a E-lišáci. V početnější skupině nastoupily školní protějšky několika týmů první herní skupiny; Kraví Combo 1, Kolečkáři, Křižáci z Jatečky, Piškvormatikáři a ZŠ Libouchec. Největším Chábrům a ZŠ Libouchec se podařilo kromě jedné remízy dosáhnout výhry v každém zápase, naopak Kraví Combo 1 se remíz očividně nechtělo vzdát a nasbíralo jich plný počet.

Do play-off postoupila osmice týmů, bohužel s Křižáky z Jatečky na chvostě.

Nejvyšší stupeň nervozity byl cítit se začátkem hraní „pavouka“; vyřazovacího play-off. Kdo se nedostane přes první kolo, nepodívá se na krajský turnaj, který se koná 28. listopadu. Štěstí, pIšQworkový bůh a hlavně dovednosti hráčů přes tento zlomový bod přenesly postupovou čtveřici týmů; Největší Chábři, Kolečkáři, Čtverečkové a ZŠ Libouchec. Dlouhé přemýšlení hráčů nad každým tahem značilo touhu chopit se přední příčky a zlatého poháru oblastního turnaje, krajský turnaj už jim přece neuteče. Gymnázium, Jateční 22 tak nakonec do školy veze jedno čtvrté (Kolečkáři) a druhé místo (Čtverečkové). Třetí místo zaslouženě patří do rukou ryze dívčího týmu ZŠ Libouchec ze stejnojmenné školy a z poháru vítězů se těšili mistři křížků a koleček Největší Chábři.

1. místo Největší Chábři (Základní škola, Chabařovice) ve složení: Antonín Perutka, Michal Jahelka, Matyáš Kronforst
2. místo Čtverečkové (Gymnázium, Ústí nad Labem) ve složení: Kristýna Taussigová, Vojtěch Suchý, Kryštof Jeník
3. místo ZŠ libouchcec 1 (Základní škola a Mateřská škola, Libouchec) ve složení: Johana Altnerová, Markéta Kubátová, Michaela Borutová
Přejít na detail turnaje