Kokři v Krnově přeprali tým, který tam byl náhodou

10.11.2022 | Marie Juchelková | Soutěžní kola

Deštivý den na Gymnáziu v Krnově svou dobrou náladou zlepšilo 8 týmů v kategorii základních škol. Nejvíce se to ale povedlo vítězným Kokrům ze Základní školy Albrechtice. Jak dopadli ostatní?

Ve čtvrtek 10. listopadu se za deštivého rána sešly týmy středních i základních škol na místním gymnáziu. Po úvodní prezentaci se rozdělily to tříd podle kategorií a turnaj mohl začít.

Hrálo se ve dvou skupinách a hned od začátku panovala zapálená atmosféra a probíhaly vyrovnané turnaje. Postupně se ale začalo ukazovat, že týmy ze Základní školy z Albrechtic věnovaly tréninku více času, a tak oba postoupily ze svých skupin na prvním místě. 

Pokud byly zápasy ve skupině napínavé, v play-off by se dala atmosféra ukrajovat po kusech. V prvním kole vypadly týmy Antitalenti a 6., 8. a 9. třída ZŠ Lichnov.

7. třída ZŠ Lichnov toto vzala jako výzvu a sérií remíz a následných bitev mezi kapitány se vydala na boj o postup na Krajský turnaj. Bohužel se jim nepodařilo porazit tým Jsme tady náhodou ani tým Květáci, a tak se zklamáním vzaly 4. místo. Finálový souboj spolužáků z Albrechtic pak dopadl výhrou Kokrů nad Jsme tady náhodou. Do krajského turnaje se nakonec s těmito dvěma týmy podívá i tým na 3. místě - Květáci.

1. místo Kokři (Základní škola, Město Albrechtice) ve složení: Lukáš Krótki, František Veselý, Daniel Živčák
2. místo Jsme tady náhodou (Základní škola, Město Albrechtice) ve složení: Matěj Vyležík, Poláková Isabel, Kruk Vojtěch
3. místo Květáci (Základní škola a Mateřská škola, Holčovice) ve složení: Jakub Myška, Martin Voženílek, Eliška Kudlaczová
Přejít na detail turnaje