Oblastní turnaj v Ostravě pro základní školy

09.11.2022 | Viktorie Mýlková | Soutěžní kola

Třináct týmů, pouze šest postupových míst do Krajského kola. První příčku obsadil tým ISO Kvarta a jaký tým měli v patách? Pojďme se na to podívat. 

9.11. ráno začalo docházkou týmu když jsme zjistili že nám schází členové dvou týmů. Členové týmů zapomněli že mají turnaj a zapomněli nasednout do vlaku. Turnaj proběhl v krásné prostorné tělocvičně, kde nám pět šikovných pomocníků ze školy nachystali stoly a židle den předem. Všechny týmy jsme rozdělili do čtyř skupin po čtyřech, pěti týmech. 

 

Už při začátku turnaje šla vidět mírná nervozita a jak to naši soutěžící prožívají. O výhru se samozřejmě snažili všichni ale pouze nejlepších šest se mohli podívat do Krajského turnaje. Do play-off postoupilo osm nejlepších ze všech kategoriích. Ne vždy se ale daří jak se chce a proto nás opustili dva týmy a v přesně tu chvíli jsme věděli které týmy s námi zůstanou. Týmy bojovali ze všech sil. Bohužel nám padlo sousta remíz takže se nám semifinále mírně prodloužilo. Do krajského kola nakonec postoupily týmy ISO Kvarta, Kolečka, Ocúni, ISO Masters, ISO Tercie a πšQoři.

1. místo ISO Kvarta (1st IS of Ostrava - mez.gymnázium,s.r.o., Ostrava) ve složení: Eva Olchavová, Vojtěch Bednář, Marie Stojkovová
2. místo Kolečka (Základní škola, Vratimov) ve složení: Julie Kožušníková, Štěpán Parma, Peter Hrmel
3. místo Ocúni (Matiční gymnázium, Ostrava) ve složení: Pavel Barta, Václav Šindelář, Jakub Vaněk
Přejít na detail turnaje