Velice vyrovnaný střet v Děčíně

09.11.2022 | Honza Benda | Soutěžní kola

V chladnou podzimní středu 9. 11. v prostorách SPŠ Děčín porovnalo  8 týmů ze základních škol své síly, aby zjistili, které z nich obhájí první tři místa v jejich oblasti a postoupí krajského kola pIšQworek.

Vše začalo prezencí, kde soutěžící dostali sešítek, periodickou tabulku prvků a ikonické linery pIšQworek. Dále následovala prezentace, kde jsme představili partnery soutěže a náš spolek Student Cyber Games a vysvětlili si, jak bude turnaj probíhat. Poté proběhlo rozlosování do skupin a začalo se zápasit.

Souboj o postup do play-offu byl velmi vyrovnaný. Z celkem dvanácti střetů mezi týmy pouze čtyři skončili jednoznačnou výhrou jednoho týmu nad druhým. Ostatní zápasy skončily remízou. Dokonce bylo třeba provést rozhodující duel mezi týmy Varnsdorfské Gymnazistky a Srdíčka. Gymnazistky obhájli své právo na postup a účastnily se play-offu. I přesto však zde panovala bujará nálada.

Tu v play-off vystřídalo napětí. Výsledek utkání mezi týmy Prokopnuté dveře a Poustevňáci 1.0 musel být opět rozhodnut pomocí duelu, který skončil ve prospěch Prokopnutých dveří. Těm se ve finále podařilo získat první místo, pohár a postup do krajského kola. Do krajského kola dále postoupily tým Milanovi psi, který se umístil na druhém místě, a tým Varnsdorfské Gymnazistky s bronzovou medailí.

1. místo Prokopnuté dveře (Základní škola a Mateřská škola, Mikulášovice) ve složení: Robert Šupa, Ondra Štěpán, Richard Štěpán
2. místo Milanovi psi (Základní škola a Mateřská škola, Mikulášovice) ve složení: Le Tu, Ondra Fusek, Tomáš Stumper
3. místo Varnsdorfské Gymnazistky (Gymnázium Varnsdorf, Varnsdorf) ve složení: Adéla Dlouhá, Zdena Lahučká, Tereza Lahučká
Přejít na detail turnaje