ZŠ Sadská v Mladé Boleslavi oslavila pIšQworkový hattrick

09.11.2022 | Markéta Lindáková | Soutěžní kola

9. 11. se na Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře setkali ve dvou kategoriích hráči z Mladoboleslavska a Nymburska. Po společné úvodní prezentaci se žáci ZŠ a studenti SŠ rychle rozutekli do svých tříd, kde už si s turnaji každá kategorie naložila po svém. V obou učebnách se ale mnohokrát rozhodovalo v posledních sekundách zápasů a rivalita a nadšení pro hru všech týmů se tak dala v obou věkových kategoriích krájet.

Turnaj základních škol nabral po vysvětlení pravidel a rozlosování do skupin na dynamice. Ihned po zasednutí ke stolům se žáci uzavřeli do světa křížků a koleček a vydechli si až po samotném vyhlášení vítězů. Samým napětím a nervozitou tady nikdo ani nedutal a oproti učebně, kde zrovna probíhal turnaj středních škol, by zde byl slyšet i pověstný špěndlík. 

Po odehrání skupin už se pomalu začalo ukazovat, že celému turnaji bude dominovat Základní škola Sadská. Její týmy obsadili v obou skupinách první dvě místa a do play-off tak postupovaly z těch nejvýhodnějších pozic. Tam se karty promíchaly, když všechny 4 zápasy čtvrtfinále remizovaly - Sadská ale nic nenechala náhodě a do semifinále nakonec vyslala 3 své týmy v doprovodu nebojácných Grootů z Gymnázia, Mladá Boleslav. Do finále se probojovala Sadská 3 a Sadská 4, v přátelské atmosféře a ve velmi vyrovnaném zápase zde celý turnaj ke svému dobru nakonec naklonil první zmiňovaný. V boji o 3. místo Sadská 2 pokračovala v triumfu svých kolegů doplnila jim tak do sbírky pomyslný bronz. Všechny 4 týmy se znovu setkají již za 2 týdny na krajském kole, tam Grooti dostanou ještě jednu šanci pořadím pořádně zamíchat.

Ve vedlejší učebně mezitím probíhal souboj mezi 7 týmy kategorie středních škol. Oproti jejich mladším kolegům zde panovala uvolněná atmosféra a zápasy doprovázelo vzájemné seznamování a povídání studentů. Hráči každý svůj tah pečlivě promýšleli, turnajem proplouvali s klidem a vypršení času v duelech nebylo žádnou výjimkou. Do skromnějšího play-off tvořeného 4 nejlepšími se probojovaly týmy Připosránci 2 a James Bond na vozíku z Nymburka a Bakers a Pekaři z domácího Gymnázia Dr. Josefa Pekaře z Mladé Boleslavi. 

James Bond na vozíku se nenechal zaskočit týmem Bakers a ve velmi nerozhodném zápase, ve kterém musel rozhodovat až duel dvou hráčů, jim vrátil prohru ze základní skupiny. Pekaři v semifinále čekali Připosránci 2. Domácí zápasem, stejně jako celým zbytkem turnaje, propluli bez menších zaváhání a s výsledkem 16:4 se vydali do boje o titul. V něm se ani dalším nymburským týmem nenechali rozhodit a z turnaje si tak odvážejí celkové 1. místo. V zápase o bronz Bakers opět upevnili své postavení a ze 3. místa spolu s prvními dvěma umístěnými 25. 11. poputují do krajského kola.

1. místo ZŠ Sadská 3 (Základní škola, Sadská) ve složení: Martin Podhorský, Marek Šedivý, Šimon Vrba
2. místo ZŠ Sadská 4 (Základní škola, Sadská) ve složení: Adéla Kurková, Kristýna Přenosilová, Jakub Hasan
3. místo ZŠ Sadská 2 (Základní škola, Sadská) ve složení: Adam Kvíz, Antonín Nedbal, Vojtěch Lasák
Přejít na detail turnaje