Remízám nikdy neodzvoní

09.11.2022 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Dne 9.11. se na SPŠ a SOŠ gastronomie a služeb v Mostě odehrál oblastní turnaj pro kategorii základních škol. Účastnilo se celkem 11 týmů. Turnaje byly napínavé, zvláště kvůli četným remízám, ale vítěz se stejně našel. Na konci dne s pohárem odcházel tým Křižáci

Znáte taktiku remízování, nebo raději neustále vyhráváte?

Jsem názoru, že remízovat všechny hry není cílem k vítězství, ale dnešní turnaj mě přesvědčil o opaku. Celé pořadí totiž vyvrátil například tým Desítka.

Ostatní týmy se většinou snažili vyhrávat a to v takovém úsilí, že jim mnohdy nestačil hrací arch a málem hráli i vedle na lavici.

Poslední hra ve skupinách před přestávkou dopadala mezi týmy Žabičky a Majonéza na eskalátoru remízou.

Nastala přestávka a všichni napjatě uždibovali svoje svačiny a spekulovali o tom, který tým postoupí. Pauza prospěla nejen týmům a jejich myslím, ale i organizátorům k nachystání známého "pavouka". Play-off mohlo začít. 

Následoval rozhodující duel mezi týmy Desítka a Teletubící, kteří se spolu dělili o 4. místo. Tento duel vyhrál tým Teletubíci a zřejmě je hra v nervozitě a napětí natolik zaujala, že to nakonec vytáhli na úžasné 2. místo.

Nervozita a napětí do posledních vteřin naopak nesedlo týmům Křížky, Žabičky, Majonéza na eskalátorech, kolečka, Luckyteam a irrgulár, kteří bohužel museli po skupinách soutěž opustit.

Finální utkání o první místo mezi týmy Křižáci a Teletubíci byl jedním z nejrychlejších utkáních z celého dne. Celý turnaj zaslouženě pokořil tým Křižáci. 

1. místo Křižáci (Gymnázium, Žatec) ve složení: Lukáš Bláha, Jan Kuneš, Tomáš Kafka
2. místo Teletubíci z Okružní (Základní škola, Most) ve složení: Kateřina Kuželová, Matěj Šiler, Vojtěch Surmaj
3. místo ZŠ Horní Jiřetín (Základní škola a Mateřská škola, Horní Jiřetín) ve složení: Petr Fryček, Jiří Kronich, Šimon Gažůr
Přejít na detail turnaje