Jak se hrálo v Kladně

16.11.2022 | Michaela Skoupá | Soutěžní kola

V Kladně se 16. listopadu odehrál smíšený turnaj pro týmy základních i středních škol. A kdo se vypIšQworkoval do krajského turnaje?

Na gymnáziu v Kladně ve smíšeném turnaji stáli na nejvyšším stupni vítězů Top Gs a Osmíci 4. Dne 16. listopadu se na gymnáziu v Kladně sešlo ráno 12 týmů za obě kategorie, aby se utkaly o postup do krajského kola. Středoskoláci hrající v jedné skupině o pěti týmech téměř hned viděli, kdo postupuje do play-off. Pro základní školy to nebylo hned jasné. Ve skupině B totiž došlo k remízám ve všech odehraných partiích. O výsledku rozhodl duel jednotlivců. V takzvaném ,,pavoukovi" se střetly všechny postupující týmy. Většina partií dopadla rozhodně, někde pomohl duel nebo los.

Stupně vítězů vypadaly takto: kategorii střední školy vyhrál tým Top Gs, po jejich pravici stáli Top P a o 3. místo se zasloužilo Moa 2. Na prvních 2 místech týmů základních škol se umístili reprezentátoři ZŠ a MŠ Kladno. Nejvíce se dařilo Osmíkům 4. V patách jim byli Osmíci 2. Pomyslnou bronzovou medaili si převzali Pchery A. Vyhlásili jsme vítěze a náležitě je odměnili. Pak už nezbývalo nic jiného, než se rozloučit a neformálně si sdělit zážitky. 

1. místo Osmíci 4 (Základní škola a Mateřská škola, Kladno) ve složení: Filip Jelínek, Adam Zábrodský, Adam Lipš
2. místo Osmíci 2 (Základní škola a Mateřská škola, Kladno) ve složení: Jan Lipš, Jonáš Juna, Jan Zvěřina
3. místo ZŠ PCHERY A (Základní škola, Pchery) ve složení: FRANTIŠEK CHLUMECKÝ, JANA CHLUMECKÁ, JAN SMRKOVSKÝ
Přejít na detail turnaje