Výherci v Náchodě byli opravdu Beznadějní

08.11.2022 | Karolína Kočí | Soutěžní kola

Jak napsal Karl Jaspers: „Beznaděj je vlastně porážkou. Nesmíme se jí poddat, dokud jsme ještě schopni něco dělat.“ To se ale nepodařilo v dnešním turnaji v pIšqworkách. Tým Beznadějní se hned od zápasu skupin držel na prvních příčkách a až do jejich výhry nedával soupeřům čas na oddych. V úterý 8. 11. v Jiráskově gymnáziu se ze začínajících 7 týmů do krajského turnaje mohly probojovat pouze 3, s ostatními se doufejme uvidíme příští rok.

Beznaděj. Objevila se v očích týmu Sovičky potom, co byli poraženi a jejich naděje na postup do krajského turnaje byla rozmetena na prach. To ale na druhou stranu neplatilo pro Pravěký AvoKádo, který právoplatně oslavoval svůj postup dál i po tom, co jim druhé místo ukradli o fous Knedlíci.

Beznadějní vyhrávali na plné čáře hned od začátku, ale jak to bylo s ostatními týmy? Ve skupinách se podařilo čtyřem z nich nasbírat stejný počet vítězných bodů a o jejich postup do play-off rozhodovalo až skóre. A tak se týmy MOAI a Marťánci, nedostaly do play-off jen o pár bodů. Rozloučit jsme se také museli s Chlebíky, jelikož konkurence byla velká a nedávala nic zadarmo.

I přesto, že se turnaj odehrával odpoledne a týmy i učitelé byli vyčerpáni, v zápasech své vyčerpání nedávali znát a o postup do krajského turnaje bojovali se vším, co měli. Jejich soupeři se mají na krajském turnaji na co těšit! 

1. místo Beznadějní (Základní škola, Náchod) ve složení: Adéla Komárková, Jan Zapletal, Pavlína Malinová
2. místo Knedlíci (Základní škola, Nové Město nad Metují) ve složení: Edita Bartošová, Tomáš Kolárik, Jan Marek
3. místo Pravěký AvoKádo (Základní škola, Nové Město nad Metují) ve složení: Šimon Krása, Marek Semerák, Kristián Barva
Přejít na detail turnaje