Dvacítka B v Plzni porazila domácí

08.11.2022 | Jakub Churavý | Soutěžní kola

Dne 8.11. se v Plzni na Gymnázium Luďka Pika dostavilo celkem 8 týmů v kategorii ZŠ. Oblastní turnaj překvapivě ovládl tým Dvacítka B z 20. ZŠ Plzeň.

Sešla celkem zajímavá sestava: 4 týmy (Bobci, OK KF VC, Bezejmenný a Langoši) z Gymnázia Františka Křižíka, 2 týmy (BAD a Piškvorkomajstři) z pořadatelské školy Gymnázia Luďka Pika a 2 týmy (Dvacítka B a Dvacítka) z 20. ZŠ Plzeň.

Určitě by si někdo řekl Gymnázia proti základce vždyť to by se ani nemuselo hrát. Omyl! Právě tyto dva týmy spolu vyhrály jednu tabulku, ale to se pro jeden z nich mělo změnit.

Ve čtvrtfinále totiž proti Langošům Dvacítky prohrály a pokračoval z této školy jen tým Dvacítky B, kteří vyhrály nad OK KF VC a stejně tak týmy BAD nad Bezejmenými a Piškvorkomajstři nad Bobky.

Ze začátečních 8 týmů zůstaly jen 4. Celkem se to zkrouhlo a šlo se do semifinále, kde se proti sobě utkali Langoši a Piškvorkomajstři s přehledem vyhráli Piškvorkomajstři, také to mají v názvu. Druhý zápas semifinále nebyl tak přehledný, byla totiž remíza, kterou nakonec při rozstřelovém duelu vyhrály Dvacítky B.

Finále to na co všichni čekají utkaly se proti sobě Piškvorkomajstři s Dvacítkami B a už po pár minutách bylo rozhodnuto: remíza a výhra jim zajistily výhodu nad Piškvorkomajstry a jen poslední zápas to mohl změnit a ten dopadl výhrou pro Dvacítky B celkem přehledně 8:4.

Na druhém stole to ale vřelo do poslední minuty, kdy nad Langoši vyhrály BAD. Ti z toho gymnázia Luďka Pika jsou zkrátka dobří - první místo v SŠ a teď 2. a 3. místo v kategorii ZŠ.

Nechtěl bych jít proti nim a soupeři se ptáte? Ti si myslím, že by si to proti nim klidně i dali znovu na krajském a možná je i znovu porazili, kdo ví? To se dozvíme až na Krajském turnaji Plzeňského Kraje které se odehraje 28.11.2022. Určitě buďte u toho nebo si minimálně přečtěte, jak se ostatním nebo vašim reprezentantům dařilo. Mimo jiné všechny týmy spolupracovaly a atmosféra byla poměrně přátelská i poražené týmy byly rády, že se mohly učastnit a skvěle si zahrát.

 

 

1. místo Dvacítka B (20. základní škola, Plzeň) ve složení: Lena Cíglerová, Nela Cíglerová, Karolína Divišová
2. místo Piškvorkomajstři (Gymnázium Luďka Pika, Plzeň) ve složení: Vojtěch Kučera, Matěj Martínek, Anna Ulrychová
3. místo BAD (Gymnázium Luďka Pika, Plzeň) ve složení: Adam Spiller, Barbora Chaloupková, David Kasl
Přejít na detail turnaje