Prosky z Prosiměřic předčily Znojemské protivníky

08.11.2022 | David Rajnoha | Soutěžní kola

Po dvouleté odmlce se pIšQworky vrátily do Znojma, na Gymnázium Dr. Karla Polesného.  A týmy Prosky a Prosiměřice, pojmenováním věrné svému domovskému městysu, si poradily s tvrdou konkurencí a až na mírné zaváhání druhého jmenovaného týmu v semifinále turnaj opanovaly.

Tři na poslední chvíli přihlášené týmy z domácí školy se postaraly o to, že se počet účastníků turnaje rozšířil na ideální osmičku. Zápasy rychle odsýpali, nikdo nemusel dlouho čekat a po skončení základních skupin jsme se nemuseli s žádným týmem loučit. 

 

Týmy z již zmíněného městysu Prosiměřice, jehož historie sahá až do roku 1226 začaly vyčnívat už v základních skupinách. Prakticky nepustili své soupeře ke slovu. Prosiměřice zcela ovládly skupinu B, Prosky v „áčku“ zvítězily se ztrátou jednoho bodu za remízu s Křemílky. Ti skončili na druhém místě, stejně jako jejich kolegové Vochomůrci v druhé skupině.  Ze třetích míst postupovala ZŠ Mládeže a Sišky, nejméně výhodnou pozici si zajistily Pantofle Kolečka.

 

Ve čtvrtfinálové fázi turnaje již začalo jít do tuhého. Prosky ještě zvítězily nad Kolečky jasně 10:2, Vochomůrky i Prosiměřice se už trochu zapotily, ale se shodným skóre 8:4 si postup pohlídaly. Bohužel jsme se tak museli loučit se ZŠ Mládeže a Pantoflemi. Nejnapínavější to bylo mezi Sišky a Křemílky. Skóre je 6:6. Co teď? Na řadu přichází rozstřel. Kapitán Sišek Ondra Fendrich bere zodpovědnost na sebe a rozhoduje, že Křemílek se v semifinále bude muset obejít bez svého souputníka.

 

Sišky pokračovali ve svém tažení i v semifinále. Poradili s vítězným týmem skupiny B Prosiměřicemi a pokračovaly rovnou do finále. Úspěšnější byly prosiměříčtí z Prosek. Ti si poradily s Vochomůrkami a byli připraveni ve finále pomstít své kamarády. 

 

Prosiměřice se neúspěchem v semifinále nenechaly rozhodit. Zdravě se naštvaly a v zápase o třetí místo smetly Vochomůrky 0:16. A jak dopadlo finále? Sišky jejich štěstí opustilo. Prosky zachránily čest Prosiměřic a nad Znojemským týmem zvítězily. Spolu s postupem do krajského turnaje si tak odnášejí deskovou hru Změň osud od našeho partnera Albi.

1. místo Prosky (Základní škola, Prosiměřice) ve složení: Filip Blecha, Natálie Daňhelová, Alice Rozehnalová
2. místo Sišky (Gymnázium Dr. Karla Polesného, Znojmo) ve složení: Ondřej Fendrich, Tuan Dat Pham, Jáchym Dvořák
3. místo Prosiměřice (Základní škola, Prosiměřice) ve složení: Eva Worbisová, Jakub Kuřitka, Adéla Čurdová
Přejít na detail turnaje